Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανάλυση: Από την κάλπη στην διάσπαση; 

Κι εκεί που είχε υποτιμηθεί αυτή η εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και από τους υποψήφιούς της, εν μέσω θέρους ήρθε ο Στέφανος Κασσελάκης για να αλλάξει τη θέση του πήχη και να τον θέσει σε απόσταση αναπνοής από αυτόν του Μαΐου του 2022, όταν περίπου 153.000 ψηφοφόροι έδιναν ξανά τη δυνατότητα στον Αλέξη Τσίπρα να διεκδικήσει τον πρωθυπουργικό θώκο, ανεπιτυχώς όπως έδειξαν οι εκλογές του Ιουνίου του 2023.

Μέχρι και τις αρχές Αυγούστου όλα έδειχναν ότι πάνω από την προεκλογική διαδικασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φάνταζε βαριά η σκιά του απερχόμενου προέδρου και το βάρος του ονόματός του δεν επέτρεπε στους περισσότερους να δουν με μία πιο θερμή ματιά το δρόμο προς την επιλογή του νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τότε ήταν που η έλευση ενός νέου προσώπου με χαρακτηριστικά σταρ που αποκάλυψε πλήρως την ταυτότητα, τα πιστεύω και τα θέλω του και όχι κάποιου γνώστη της Αριστεράς με βαρύγδουπες δηλώσεις και τσιτάτα, άρχισε με ιλιγγιώδη ταχύτητα να φέρνει στο προσκήνιο τις προεκλογικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και από εκεί που μετα βίας έπαιζε στα δελτία να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων. Μπορεί σε κάποιους να μην άρεσε, αλλά σίγουρα δεν τους άφησε αδιάφορους το γεγονός ότι επιτέλους «έπαιζαν» ψηλά στην ειδησεογραφία και τότε ήταν που άρχισαν να ψελλίζουν -ασκώντας πάντα κριτική και αφήνοντας αιχμές προς τους συνυποψήφιους τους και δη προς τον ύστατο- ότι ίσως και να πάνε στις κάλπες περισσότεροι από 40.000-50.000 ψηφοφόροι.

Αλλά οι ύστατοι ενίοτε έσονται πρώτοι, και φτάνουμε στα σημερινά αποτελέσματα που αναδεικνύουν τον κ. Κασσελάκη πρώτο στον α’ γύρο με την παρουσία του να αποδεικνύεται καθοριστική καθώς ενεργοποίησε περίπου 147.000 ψηφοφόρους, εκ των οποίων 40.000 νέα μέλη και μάλιστα μικρότερων ηλικιών.

Το γεγονός ότι πήγε σχεδόν ο τριπλάσιος αριθμός αυτών που περίμεναν στις κάλπες σήμερα, κάτι δείχνει. Όχι μόνο για την Αριστερά, όχι μόνο για το σύνολο του πολιτικού κόσμου αλλά και για τον τρόπο που κάποιοι αποφάσισαν αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές να διεξαχθεί η αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρώντας ότι τους ανήκει και κανένας δεν έχει δικαίωμα να παρεισφρήσει σε αυτό. Γι’ αυτό και ήδη γίνεται λόγος για διάσπαση παρ’ όλο που πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στον β” γύρο, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου.

Ανάλυση: Στέλλα Κεμανετζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More