Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου της Νεμέας

Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, εντάχθηκε η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου της Νεμέας και η βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο δήμο Γορτυνίας.

Πρόκειται για δράσεις, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ.

Τα αθλητικά έργα στη Νεμέα, έχουν προυπολογισμό 600.000 ευρώ. Θα γίνουν αναβαθμίσεις των εγκαταστάσεων, με την προσθήκη, νέων ανοιχτών γηπέδων, θα υπάρξει αναβάθμιση της αισθητικής των χώρων και μέριμνα για την εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ.

Θα κατασκευαστούν δύο ανοιχτά γήπεδα, ένα για μπάσκετ και ένα για τένις, που θα χρησιμοποιούνται απ’ τους δημότες στο πλαίσιο του μαζικού αθλητισμού. Επίσης, θα τοποθετηθεί περίφραξη στο σύνολο της περιμέτρου των εγκαταστάσεων. Τέλος θα γίνει η αναβάθμιση της κεντρικής εισόδου και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στην είσοδο και γύρω απ’ τα νέα γήπεδα. Θα πρέπει να γνωστοποιηθεί, ότι θα γίνει και τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στον ανοιχτό χώρο με τα όργανα της γυμναστικής.

 Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο δήμο Γορτυνίας

Το έργο αυτό, έχει προυπολογισμό, κοντά στις 600.000 ευρώ.

Αφορά τη βελτίωση της σύνδεσης των κτηνοτροφικών και των γεωργικών εκμεταλλεύσεων με τις μεταποιητικές μονάδες της περιοχής.

Στόχος είναι η γρηγορότερη μεταφορά των ευπαθών προιόντων, καθώς και η μείωση του κόστους μεταφοράς αυτών, με τελικό σκοπό την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More