Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για την ενδοοικογενειακή βία και παράνομη παρακράτηση του 20χρονου Γιάννη – Στο εδώλιο ο ιερέας, θείος του και η σύζυγός του

Για την  1η Μαρτίου του 2024 αναβλήθηκε η δίκη που αφορά στην άσκηση ενδοοικογειακής βίας και παράνομης παρακράτησης από κοινού, με κατηγορούμενους τον ιερέα και θείο του 20χρονου σήμερα Γιάννη, από το χωριό Γλώσσα του Δήμου Πλατανιά, που είχε επί σειρά ετών υποστεί σεξουαλική, ψυχολογική βία, αλλά και κατ’ επανάληψη κακοποιητικές πράξεις σε βάρος του. Συγκατηγορούμενη είναι και η σύζυγος του ιερέα.

Ο συνήγορός τους ζήτησε αναβολή της δίκης, αφού -σύμφωνα με τον ίδιο- δεν είχε κλητευθεί ο ιερέας, αλλά μόνο η σύζυγός του.

Τον Γιάννη, άρχισε να  αναζητά το πρωί της 27ης  Ιουλίου 2022 η ΕΛΑΣ, προκειμένου να εμφανιστεί στο Δικαστήριο για να αποφασιστεί εάν θα δοθεί η κηδεμονία του σε ένα θείο του, ξάδελφο του πατέρα του. Να υπενθυμίσουμε ότι ο πατέρας και ένας 67χρονος φίλος του καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό για τις πράξεις τους.

Οι δύο ιερείς -ο ένας ο θείος του παιδιού και ένας ακόμα- αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών για την πράξη της κακοποίησης και βιασμού του νεαρού, που έχει διαγνωστεί με ελαφρά νοητική στέρηση.

Μετά την δικαστική εντολή αλλά και τη δημόσια καταγγελία για εξαφάνιση του παιδιού, την ημέρα της κατάθεσής του από τον δικηγόρο Γιάννη Ντερμανάκη,  αστυνομικοί του Τμήματος Πλατανιά τον εντόπισαν κλειδωμένο στην τουαλέτα του σπιτιού του ιερέα θείου του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More