Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναδρομή στην ιστορία του ΑΠΘ από την ομάδα Thessaloniki Walking Tours

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Οι περίπατοι που προτείνει, διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι, αναζητούν τις ανθρώπινες και άγνωστες ιστορίες που κρύβονται πίσω από γνωστά και λιγότερο γνωστά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου η ομάδα θα πραγματοποιήσει ακόμη μία δράση κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τα πρόσωπα που την καθόρισαν.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα μεγάλο ορόσημο για την ιστορία της πόλης κατά τον ταραχώδη 20ο αιώνα, με πλούσια κληρονομιά που εκτείνεται μέχρι τις μέρες μας. Η ίδρυση του, το 1925, σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας εποχής για την Θεσσαλονίκη. Μέσα από την περιπλάνηση στον πανεπιστημιακό χώρο, αναδεικνύουμε ιστορίες και πρόσωπα που άφησαν ανεξίτηλα σημάδια στη πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. Σπουδαίοι καθηγητές αλλά και φοιτητές-ήρωες, πράξεις αντίστασης και αμφισβήτησης απέναντι σε κατακτητές και φασιστικά καθεστώτα και μια τεράστια συνεισφορά στον επιστημονικό και πολιτιστικό χώρο είναι μερικές μόνο από τις πτυχές που θα εξετάσουμε μέσα από την περιήγησή μας σ’ ένα σημείο που χτυπάει έντονα η καρδιά της πόλης και των ανθρώπων της.
‘Ερευνα- αφήγηση από τους ιστορικούς Θοδωρή Καραμάτσογλου και Γιώργο Κατσιά.

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Σημείο συνάντησης: απέναντι από το κτίριο της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής (επί της Μελενίκου)
Ώρα: 10.30 π.μ.
Συμμετοχή: 15 ευρώ
Κρατήσεις: [email protected]

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More