Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναζωπύρωση της φωτιάς στην Δεσκάτη Γρεβενών

Ο νοτιοανατολικός άνεμος που πνέει από το πρωί, πυροδότησε αναζωπύρωση στο βόρειο τμήμα της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες (2/8) στην Δεσκάτη Γρεβενών. Η φωτιά είχε τεθεί υπό έλεγχο νωρίτερα.

Η αναζωπύρωση ξέσπασε στις (12:30) στη δασική φωτιά που έχει εκδηλωθεί από χθες στην πόλη της Δεσκάτης. Αυτή τη φορά οι άνεμοι που πνέουν είναι νοτιανατολικοί, με αποτέλεσμα να έχουμε αναζωπυρώσεις στο βόρειο τμήμα πού είναι δίπλα στο πευκοδάσος.

Έχει κληθεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο που είναι σταθμευμένο στην Κοζάνη, ενώ μάχη για να μην έχουμε επέκταση της φωτιάς, δίνουν οι επίγειες δυνάμεις.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (2/08) σε δασική έκταση, στα όρια της πόλης της Δεσκάτης και λίγο πριν τις 9 το βράδυ είχε μερικώς περιοριστεί και οι διάσπαρτες εστίες δεν ενέπνεαν ανησυχία.

Στο σημείο επιχειρούσαν 65  πυροσβέστες, τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 14 οχήματα, με τη συνδρομή τεσσάρων ελικοπτέρων και δύο αεροσκαφών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η φωτιά απείλησε τα πρώτα σπίτια της Δεσκάτης, η άμεση όμως επέμβαση τεσσάρων πυροσβεστικών ελικοπτέρων, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις, ηταν καθοριστική για να μην μπει η φωτιά στον οικισμό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More