Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για περισσότερους αλλοδαπούς εργάτες γης

Σημαντικά θέματα που αφορούν την καλλιέργεια της φράουλας στην Ηλεία, με πρώτο το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης αλλοδαπών εργατών γης, συζητήθηκαν στην συνάντηση που είχαν ο βουλευτής Ανδρέας Νικολακόπουλος, εκπρόσωποι των Ομάδων Παραγωγών «ΥΡΜΙΝΗ» (Γιώργος Κυριαζής), «Aelia Berries» (Γιώργος Παναγιωτόπουλος), «ΗΛΙΔΑ» (Γιώργος Καραχάλιος), καθώς και οι μεμονωμένοι παραγωγοί Χαράλαμπος Κυριαζής, και Θεοφάνης Παπανικολόπουλος (γεωπόνος – σύμβουλος) με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Για το συγκεκριμένο πρόβλημα υπήρξε πολύωρη συνεργασία αφού «καίει» τους αγρότες, όχι μόνο σε αυτή αλλά και σε άλλες καλλιέργειες, και μέσα από την συζήτησαν εξήχθησαν πολλά νέα πράγματα που φαίνεται αποφασισμένη η κυβέρνηση να προχωρήσει.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο κ. Γεωργαντάς, έχει ήδη δώσει εντολή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την συγκρότηση Διυπουργικής Επιτροπής, με σκοπό να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να αντιμετωπισθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα.

Θα συμμετάσχουν τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, και Εργασίας, όπως και εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων. Στο πλαίσιο αυτό έχει αποφασισθεί να δοθεί παράταση μέχρι 31 Μαρτίου για την δυνατότητα εργασίας όσων αλλοδαπών εργατών γης δεν διαθέτουν άδεια διαμονής.

Καθοριστικό για τις καλλιέργειες βήμα, θα είναι και οι αλλαγές που θα προκύψουν σε σχέση με τον αριθμό εργατών που θα μπορεί να απασχολεί κάθε παραγωγός. Έτσι, εκτιμήθηκε και αναμένεται να γίνει εξορθολογισμός στην ποσόστοση ανά στρέμμα που δικαιούται ο καλλιεργητής για να έχει όσους πραγματικά χρειάζεται και να βγάλει σε πέρας την παραγωγή του.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More