Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανασκευή και αντιπαράθεση για τις αναφορές του Περιφερειάρχη στην Εγνατία Οδό

Αντιπαράθεση ξέσπασε μετά τις αναφορές του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη, για ελλιπή συντήρηση στην Εγνατία Οδό.

Για τις αναφορές του Περιφερειάρχη ήδη διενεργείται αυτεπάγγελτη προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Ιωανίνων.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια Ηπείρου, αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης “αναφέρθηκε ιδιωτικά και όχι υπό τη θεσμική ιδιότητά του σε θέματα συντήρησης της Εγνατίας για να στηρίξει την άποψή του περί αναγκαιότητας αύξησης των τελών”, ενώ χαρακτηρίζει “ιδιωτική” τη συζήτηση που έγινε μετά από ερώτημα του μέλους της Περιφερειακής Επιτροπής, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης, Γιώργου Πρέντζα και με τον κ. Καχριμάνη να απαντά παρουσία δημοσιογράφων, ενώ βάλει κατά των δημοσιογράφων που μετέφεραν τη συζήτηση.

Ταυτόχρονα, δικαιολογεί τις εκφράσεις που ακούστηκαν περί επικινδυνότητας της Εγνατίας αναφέροντας πως “Εν τη ρύμη του προφορικού λόγου και της έντασης της συζήτησης χρησιμοποιήθηκαν συνήθεις, ενδεχομένως και “υπερβολικές” εκφράσεις της καθομιλουμένης. Λ.χ. καθημερινά σήμερα στο πλαίσιο κριτικής ακούγονται εκφράσεις για κατάρρευση του συστήματος υγείας, της δημόσιας διοίκησης κλπ“.

Την ίδια στιγμή η Επιτροπή Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας του ΚΚΕ, ζητά εξηγήσεις και σε ανακοίνωσή της σημειώνει: “Η κυνική διαπίστωση του περιφερειάρχη Ηπείρου Α. Καχριμάνη, περί «επικίνδυνης Εγνατίας οδού και μιας σήραγγας στην Κατάρα η οποία είναι έτοιμη να καταρρεύσει»
αναδεικνύει ότι η ασφάλεια των μεταφορών του λαού είναι «ναρκοθετημένη» από την
πολιτική του κόστους – οφέλους
“.

Και συμπληρώνει: “Ο περιφερειάρχης Ηπείρου όφειλε ως πολιτικά προϊστάμενος της πολιτικής προστασίας στην Ήπειρο, κατεπειγόντως να κλείσει την διέλευση οχημάτων από την σήραγγα της Κατάρας και από τα σημεία της Εγνατίας τα οποία δήλωσε ότι γνωρίζει ότι είναι επικίνδυνα,  για να προστατεύσει το λαό από ένα ακόμη επικείμενο έγκλημα ανάλογο των Τεμπών. Το γεγονός ότι δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση αντίστοιχη των δηλώσεών του αποτελεί παράβαση καθήκοντος και πολιτική ανευθυνότητα”.

Την ίδια στιγμή ο επικεφαλής της παράταξης Κοινό των Ηπειρωτών, Ιωάννης Στέφος, σε ακακοίνωσή του χαρακτηρίζει τις εκφράσεις του Περιφερειάρχη “υπερβολικές και αχρείαστες” και αναφέρει:

“Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, κατά τη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής, παρουσία των μελών της και εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης, πριν τη συζήτηση των εισηγμένων θεμάτων, ο κ. Περιφερειάρχης προκειμένου -κατά τη γνώμη μας- να δικαιολογήσει τον υπερδιπλασιασμό των διοδίων στην Εγνατία Οδό, εξαιτίας του ξεπούληματός της από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αναφέρθηκε με υπερβολικές και αχρείαστες εκφράσεις στην ακαταλληλότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου σε κάποια τμήματα της οδού. Ο μόνος από τους παρευρισκομένους που αντέδρασε ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιάννης Στέφος, ο οποίος επεσήμανε αμέσως τόσο το υπερβολικό όσο και το αβάσιμο  της σχετικής αναφοράς. Σε μεθύστερο χρόνο, στην ίδια συνεδρίαση, επισημάναμε ως παράταξη πως κι αν ακόμα η σχετική αναφορά για την επικινδυνότητα διέλευσης από συγκεκριμένες σήραγγες της Εγνατίας οδού είχε την παραμικρή βάση -πράγμα που ουδόλως υιοθετούμε- την αποκλειστική ευθύνη φέρνει η “Εγνατία Οδός” και οι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τη συντήρηση και  στις οποίες καταβάλλονται δεκάδες εκατομμυρίων ετησίως και βεβαίως η ίδια η κυβέρνηση, η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More