Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανεπιτήρητα ζώα εγκυμονούν κινδύνους σε χωριά του Δήμου Παλαμά

Για πολλοστή φορά, το θέμα των ανεπιτήρητων ζώων, εξακολουθεί να προκαλεί συζητήσεις και να φέρνει σε απόγνωση κατοίκους χωριών, όπου γίνονται μάρτυρες μιας κατάστασης που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους αφού εκτός από τις ζημιές που προκαλούν σε καλλιέργειες, κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στους δρόμους, προκαλώντας και ατυχήματα, ευτυχώς μέχρι στιγμής, μόνο υλικές ζημιές και τραυματισμούς διερχόμενων οδηγών.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κάτοικος του Πέτρινου Καρδίτσας, Γεώργιος Γκαρέλης, η κατάσταση στο χωριό του και στα άλλα δυο χωριά της περιοχής, στον Άγιο Δημήτριο και στον Συκεώνα, έχει φθάσει στο απροχώρητο, από τα ζώα, άλογα και βοοειδή, ενός κτηνοτρόφου που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, παρά τις συστάσεις και τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
“Εδώ και 7 χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας επικίνδυνης και ανεξέλεγκτης κατάστασης που εγκυμονεί κινδύνους να συμβούν δυσάρεστα πράγματα, από τη στιγμή που τα ζώα εξακολουθούν να κινούνται ανεξέλεγκτα όλο το 24ωρο. Παρά τις συστάσεις και τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν έχει αλλάξει κάτι. Έχουμε απευθυνθεί στον Δήμο Παλαμά, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στην Αστυνομία, στην Διεύθυνση Κτηνιατρικής, στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στην Εισαγγελία. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, αλλά δεν μπορούν να το λύσουν? Κάνουμε ότι μπορούμε λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο Δήμος Παλαμά, αλλά είναι μια περίπλοκη κατάσταση εξαιτίας της αδυναμίας των υπηρεσιών να ανταποκριθούν στο πρόβλημα.
Εμείς, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για πολλοστή φορά, ελπίζοντας αυτή τη φορά κάποια υπηρεσία να παρέμβει και να δώσει οριστική λύση δεν πάει άλλο. Έχουν καταστραφεί καλλιέργειες, έχουν χαθεί επιδοτήσεις και ενισχύσεις, καταστρέφονται φράχτες, αυλές σπιτιών και δρόμοι και το κυριότερο κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”.

Το πρόβλημα με τα ανεπιτήρητα ζώα είναι διαχρονικό και άλυτο σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, εδώ και χρόνια, παρά τις συζητήσεις και τις καταγγελίες κατοίκων και προέδρων κοινοτήτων αλλά και επερωτήσεων βουλευτών της περιοχής στην Βουλή.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More