Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανησυχία των ΗΠΑ για το κλείσιμο των γραφείων παλαιστινιακών ΜΚΟ από το Ισραήλ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την «ανησυχία» τους αφού ο ισραηλινός στρατός έκλεισε τα γραφεία παλαιστινιακών ΜΚΟ στη Δυτική Όχθη, τις οποίες το Ισραήλ κατηγορεί ως «τρομοκράτες». «Ανησυχούμε που οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν σήμερα τα γραφεία έξι ΜΚΟ μέσα και γύρω από τη Ραμάλα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές αρχές βρίσκονται σε επαφή με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους «σε υψηλό επίπεδο» για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους οργανισμούς, σημειώνοντας ότι το Ισραήλ έχει υποσχεθεί να παράσχει στην Ουάσιγκτον αυτές τις πληροφορίες.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη και έκλεισαν τις εισόδους σε επτά παλαιστινιακές ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις οποίες το Τελ Αβίβ χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατικές οργανώσεις».

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέλη των δυνάμεών του και οι συνοριοφύλακες έκλεισαν «επτά οργανώσεις και κατάσχεσαν περιουσίες που χρησιμοποιούνταν από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Ισραήλ χαρακτήρισε τις επτά παλαιστινιακές ενώσεις ως «τρομοκρατικές», γεγονός που προκάλεσε κύμα διαμαρτυρίας στην Ευρώπη και περισσότερες από μία ευρωπαϊκές χώρες επιβεβαίωσαν την προθυμία τους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτούς τους θεσμούς.

Το Ισραήλ δεν έχει παράσχει δημόσια κανένα στοιχείο για την υποτιθέμενη σύνδεση αυτών των ΜΚΟ με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, το οποίο το Ισραήλ χαρακτηρίζει ως «τρομοκρατική οργάνωση».

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More