Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει η αυλαία σήμερα για το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Αυστραλίας

Με σημαντικές ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ ξεκινά και πάλι δυναμικά σήμερα, μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της Αυστραλίας. Μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου, οι ομογενείς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε επανειλημμένες προβολές ελληνικές παραγωγές, πολλές από τις οποίες σημείωσαν εισπρακτική επιτυχία ή βραβεύτηκαν σε μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Την αυλαία του φετινού Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου ανοίγει  σήμερα η ταινία «Ευτυχία / Efthyhia», με θέμα τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου. Η ταινία θα προβληθεί σήμερα, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε δύο κινηματογράφους της Μελβούρνης καθώς και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου σε κινηματογράφο της Μελβούρνης και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και την Παρασκευή 16 στο κινηματογράφο Palace Norton του Σύδνεϋ. 

Εξάλλου, η ταινία «ALL THE PRETTY LITTLE HORSES»  θα προβληθεί την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 20 Οκτώβριου στη Μελβούρνη και στον Σύδνεϋ, ενώ  η ταινία «APPLES / Μήλα» την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στο Σύδνεϋ.

Παρομοίως, σε Μελβούρνη και Σύδνεϋ, θα προβληθούν η ταινία «BROADWAY» το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, η ταινία «Dodo»  το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο Σύδνεϋ και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στη  Μελβούρνη, η ταινία .Dog την Τρίτη 18 Οκτωβρίου σε Σύδνεϋ και Μελβούρνη και η ταινία «Καλάβρυτα 1943 / Echoes of the Past» την Κυριακή 16 Οκτωβρίου σε Σύδνεϋ και Μελβούρνη.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή SBS Greek)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More