Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγουν αύριο τα τμήματα των σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας- 13 χρόνια «Πρόσβαση»

Η Διημερίδα “13 χρόνια ΠΡΟΣΒΑΣΗ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Η επόμενη μέρα” ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Λάρισα με κεντρικό θέμα την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος «Πρόσβαση», αναπληρώτρια καθηγήτρια ειδικής αγωγής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Μάγδα Νικολαραίζη, μίλησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Περίμετρο» για τη λειτουργία της δομής, για το έργο της, αλλά και τις ανάγκες με στόχο τη βελτίωση της πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

«Η «Πρόσβαση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 13 χρόνια, ήταν από τις πρώτες δομές προσβασιμότητας που δημιουργήθηκαν στο Πανεπιστήμιο. Στη διημερίδα βρέθηκαν και εκπρόσωποι άλλων μονάδων προσβασιμότητας, φοιτητές και φοιτήτριες, διδάσκουσες, διοικητικό προσωπικό. Μέσα από τη διημερίδα παρουσιάζεται η ανάγκη δημιουργίας δομών προσβασιμότητας, η αναγκαιότητα μόνιμου προσωπικού, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, η ανάγκη χρηματοδότησης για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση στο χώρο», όπως ανέφερε.

Αναφορικά με τη λειτουργία των τμημάτων του Πανεπιστημίου, μετά και τις πλημμύρες δήλωσε:

«Το Πανεπιστήμιο λειτουργεί. Κάποια τμήματα γινόντουσαν εκ αποστάσεως και γρήγορα θα γίνουν δια ζώσης μαθήματα, αφού γίνει ο κατάλληλος έλεγχος, όπως έχει πει και ο πρύτανης».

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μητρούσιας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More