Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανταλλαγή πυρών για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ και τις παρακολουθήσεις – «Αλλάξτε τροπάριο» λέει ο Κ. Μητσοτάκης

Πολιτική σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης στη Βουλή μεταξύ των πολιτικών αρχηγών έγινε την Τετάρτη. Αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε για άλλη μια φορά την τρομοκρατική δράση της Χαμάς, ζήτησε όμως και από το Ισραήλ να μην υπερβεί το δικαίωμα της αυτοάμυνας.
 
«Αναγνωρίσαμε το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοάμυνας μετά την ανατριχιαστική επίθεση που δέχτηκε από μια τρομοκρατική οργάνωση», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είχαν καυτηριάσει την ελληνική στάση στο Μεσανατολικό και την αποχή της Ελλάδας από την ψηφοφορία στον ΟΗΕ για την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα

«Είναι ιστορικό λάθος η Ελλάδα και ο πρωθυπουργός να μην ακολουθεί την ισορροπημένη στάση που ακολουθούν άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Να συναντά τον πρόεδρο του Ισραήλ και όχι τον πρόεδρο των παλαιστινίων. Και να λέει ότι η όποια προσπάθεια να έχει το λιγότερο ανθρώπινο κόστος», τόνισε ο κ. Φάμελλος.

Σκληρή αντιπαράθεση για κράτος δικαίου και παρακολουθήσεις

Το «θερμόμετρο» χτύπησε «κόκκινο» με αφορμή το κράτος δικαίου και τις παρακολουθήσεις.
  
Ο κ. Φάμελλος τόνισε πως: «Μας εκθέτετε κ. Μητσοτάκη, δε θέλουμε να γινόμαστε αντικείμενο Επιτροπών Ευρωπ. Κοινοβουλίου – δεν έχει κληθεί μάρτυρας ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Κουκάκης, ενώ καλούνται τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής».

Ο κ. Ανδρουλάκης από την άλλη, ανέφερε πως για τον κ. Μητσοτάκη δεν υπάρχουν όρια. «Είστε επικίνδυνος για την δημοκρατία και για τους θεσμούς. Είστε ένοχος  εσείς και το Μαξίμου για το παρακράτος των υποκλοπών», είπε.
 
«Το ίδιο τροπάριο… ο κ. Φάμελλος “αποκλίνετε από την Ευρώπη” κτλ και εσείς κ. Ανδρουλάκη για διαφάνεια και κράτος δικαίου κτλ. Τα ίδια λέγατε και πριν τις εκλογές και εμείς πήραμε 41%, εσείς 17% και εσείς 12%. Αλλάξτε τροπάριο, αλλάξτε την γκάμα σας, δε θα σας πω εγώ τι θα πείτε», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Φωτιές» άναψε το νομοσχέδιο για την επιλογή διοικητών

Φωτιές όμως άναψε και το νομοσχέδιο για την επιλογή διοικητών στη δημόσια διοίκηση, με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει και αύξηση αποδοχών για τους νέους διοικητές. 

«Έχει έρθει η ώρα να κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα για την αποκομματικοποίησης του κράτους. ΚΑΤ  11.24.55 ο στόχος είναι σαφής. Να τοποθετείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», εξήγησε ο Κ. Μητσοτάκης.

«Το σύνθημα του κύριου Μητσοτάκη ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση ξέρετε πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος της νέας Δημοκρατίας στην κατάλληλη θέση. Για να υπάρχει το ρουσφέτι στο Δημόσιο και το πάρτι», ανέφερε ο κ. Φάμελλος.

«Νομοσχέδιο φύλο συκής περιτύλιγμα αναξιοκρατίας», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.
 
«Θέλει να οικοδομήσει τέτοια δημόσια διοίκηση που να είναι στην υπηρεσία των επιχειρηματιών! Αυτή είναι η στρατηγική δεν είναι θέμα αν το λέει ο Μητσοτάκης ή ο Κασσελάκης, να μπορέσει να εναρμονιστεί ο δημόσιος τομέας για να υπηρετήσει αυτήν την πολιτική», είπε ο Θ. Παφίλης

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιλογή διοικήσεων σε τέσσερα στάδια αρχικά από το ΑΣΕΠ, με τον υπουργό να διατηρεί την τελική επιλογή από την λίστα των επιτυχόντων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More