Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την παρουσία του πρωθυπουργού στο Ισραήλ

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με την κριτική να εστιάζει κυρίως στο περιεχόμενο των δηλώσεων.

Σε οξείς τόνους άσκησαν κριτική τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Ανιστόρητη και εξοργιστική χαρακτήρισε το ΚΚΕ τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το “το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα”.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν εκφράζουν τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που απ’ την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυος στον δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης. Οι υπερασπιστές της ισραηλινής κατοχής θα απομονωθούν από το λαό μας» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι η ίδια ανεξάρτητα σε ποια πλευρά ανήκει, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει μικρότερη ή μεγαλύτερη αξία αναλόγως σε ποια πλευρά ανήκει. Αυτό πρέπει να γίνει σαφές. Δεν πρέπει να ταυτίζουμε αθώους από οποιαδήποτε πλευρά με μια τρομοκρατική οργάνωση» είπε ο Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για ορθή κίνηση να επισκεφθεί το Ισραήλ ο πρωθυπουργός κάνει λόγο η «Ελληνική Λύση», ασκώντας ωστόσο κριτική για το περιεχόμενο των δηλώσεών του.

«Λησμόνησε» να υπερασπίσει το εθνικό συμφέρον. Δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη κατά της Τουρκίας, η οποία υποστηρίζει την Χαμάς και όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις στην ευρύτερη περιοχή αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της «Ελληνικής Λύσης».

«Δεν υπάρχει σοβαρή και πρόθυμη πολιτική βούληση εκ μέρους της κυβέρνησης για να υπερασπιστεί τα δίκαια της Πατρίδας μας και τις διαχρονικές αξίες της Ορθοδοξίας» λένε σε ανακοίνωσή του οι «Σπαρτιάτες».

Ρεπορτάζ: Κάτια Αντωνιάδη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More