Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιδρά η αντιπολίτευση στα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας – Δριμεία επίθεση Κασσελάκη στον Πρωθυπουργό

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, μετά την ανακοίνωση της νέας δέσμης μέτρων για τη συγκράτηση των τιμών. Ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αναμένεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να επισημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός πλέον παραδέχεται ότι οι ανατιμήσεις δεν είναι εισαγόμενες, αλλά εγχώριες.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση στον Πρωθυπουργό για το θέμα της ακρίβειας. Είπε οτι ο κ. Μητσοτάκης παραδέχεται ότι τόσο καιρό η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη αλλά είναι δική του. Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε μάλιστα ότι τις επόμενες μερες ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο κατά της ακρίβειας. Επισήμανε δε ότι η Ελλάδα είναι ακριβότερη από την Ευρώπη στο λάδι, το γάλα, το τυρί, προϊόντα που παράγονται εδώ και το βρεφικό γάλα ως 213% πιο ακριβό από την Ευρώπη, ενώ το λάδι έχει αυξηθεί κατά 212% μέσα σε 14 μήνες.

«Δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ανεκτό, ίδια προϊόντα να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δηλαδή παραδέχεται ότι τόσο καιρό η ακρίβεια δεν είναι εισαγόμενη, είναι δική του.

Μερικά μόνο στοιχεία:
-Η Ελλάδα ακριβότερη από την Ευρώπη στο λάδι, στο…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 10, 2024

Δριμεία κριτική από του ΠΑΣΟΚ δια του εκπροσώπου του. O Πρωθυπουργός να απολογηθεί αντί να ρίχνει υποκριτικά στάχτη στα μάτια των καταναλωτών, σχολίασε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, κατηγορώντας της για αδράνεια, απουσία ελέγχων την ώρα που ο σωρευτικός πληθωρισμός είναι 25 εως 30% στα βασικά αγαθά, σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ΕΕ και είπε ότι δικός του στόχος είναι η χώρα να πάει σε μια άλλη κατεύθυνση με κανόνες στην αγορά.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε λόγο για ψέματα του Πρωθυπουργού. «Χτυπήστε τα καρτέλ αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την ακρίβεια».

«Πυρά» και από την Νέα Αριστερά. Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε για υποκρισία τον Πρωθυπουργό και ζήτησε να μπει πλαφόν στην τελική τιμή στα είδη πρώτης ανάγκης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ενεργοποιήσει την στρατηγική αποκήρυξης του δημοσίου χρεους στην προσπάθεια για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More