Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το κόστος της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

Στο υψηλό κόστος τηλεθέρμανσης για τους κατοίκους της Κοζάνης αναφέρθηκε με ερώτησή της στη Βουλή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καλλιόπη Βέττα, με την υφυπουργό Περιβάλλοντος και ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, να αναγνωρίζει ότι το θέμα της τηλεθέρμανσης είναι σημαντικό για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας, κατηγορώντας ωστόσο την εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για πρόκληση πανικού. Παράλληλα η υφυπουργός παρέθεσε στοιχεία βάσει των οποίων το κόστος θέρμανσης στην περιοχή είναι χαμηλότερο από ότι στην υπόλοιπη χώρα.

«Οι δήμοι αυτή τη στιγμή αναγκάζονται να αυξήσουν το κόστος της τηλεθέρμανσης, τους αναγκάζετε εσείς με την πολιτική σας. Να πω χαρακτηριστικά ότι στην Πτολεμαΐδα, ήδη η πώληση της θερμικής ενέργειας θα αυξηθεί κατά 57,47%. Αυτό είναι ένα τεράστιο κόστος, σημαίνει ότι ένα διαμέρισμα 100 τ.μ θα αυξήσει από 350 ευρώ το έτος, στα 710», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, η κα. Καλλιόπη Βέττα.

«Λέτε ότι επιβαρύνονται οι κάτοικοι της περιοχής οικονομικά, πόσο πληρώνει σήμερα ο κάτοικος της Δυτικής Μακεδονίας για τη θερμική ενέργεια; 60 τη μεγαβατώρα. Πόσο πληρώνει ο Έλληνας πολίτης σε οποιοδήποτε άλλο σημείο; 120. Δεν υπάρχει θέμα με την τηλεθέρμανση, είμαστε σε συνεργασία και με τη δημοτική επιχείρηση. Ο Άγιος Δημήτριος θα συνεχίσει να τροφοδοτεί αδιάλειπτα την Κοζάνη και τους οικισμούς επίσης», όπως ανέφερε από την πλευρά της η κα. Αλεξάνδρα Σδούκου.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης η τηλεθέρμανση στην Κοζάνη λειτουργεί από το 1993 και προσφερει υπηρεσίες θέρμανσης και ζεστού νερού σε κατοίκους της περιοχής, ενώ αποτελεί αντισταθμιστικό όφελος από την εκμετάλλευση πόρων και υποδομών για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More