Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιπύραρχος Β. Βαθρακογιάννης: Είμαστε στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου, απαιτείται αυξημένη προσοχή

Στις τρεις τα ξημερώματα οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να περιορίσουν την πυρκαγιά που ξέπασε στην Κεφαλονιά μεταξύ των οικισμών Αγίας Ειρήνης και Ασπρογέρακα, μακριά από κατοικίες σε αγροτοδασική έκταση. Ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας η φωτιά «απέκτησε δυναμική σε δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση κι αυτός ήταν και ο λόγος που με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Γιώργου Πουρνάρα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις από τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος. Παράλληλα ο Αντιπύραρχος Βασίλειος Βαθρακογιάννης τόνισε:

Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι ακόμη είμαστε σχεδόν στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου. Η αύξηση της υγρασίας των τελευταίων ημερών δεν είναι αρκετή για να μειώσει την πιθανότητα εξάπλωσης των πυρκαγιών.

Σήμερα είναι παραμονή της Παναγίας. Οι περισσότεροι απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Πολλοί έχουν μεταβεί στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και πιθανόν να απασχοληθούν και με κάποιες θερινές εργασίες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην έρθουμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εκπλήξεις, πρόσθεσε.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More