Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Χίου 2023 – Pushback σε κάθε ρατσισμό

Με σύνθημα “Pushback σε κάθε ρατσισμό, σε κάθε ανισότητα”, πραγματοποιείται Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στη Χίο το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 16-17 Ιουνίου.
Σε ένα χώρο που έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη ιστορία του προσφυγικού στο νησί, το πρώην κτήριο του ΔΗΠEΘΕ (και νυν της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου), στην οδό Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθούν δράσεις και συζητήσεις.

Μεταξύ των άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις για το “ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα μέσα στα κινήματα” με τη Στέλλα Μπελιά από τις «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο» και “για τους εθνικούς μύθους, τα σύνορα και την ακροδεξιά”, με τον ιστορικό Σπύρο Αλεξίου και την Αφροδίτη Φράγκου, δημοσιογράφο στην “Εργατική Αλληλεγγύη”.

Στον παιδότοπο του φεστιβάλ η Καλλιόπη Λιαδή και η ομάδα Σαμ Σαμ θα παίξουν με μικρούς και μεγάλους. Το Κέντρο Διημέρευσης για Άτομα με Αναπηρία “Η Γέφυρα” του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ θα παρουσιάσει την θεατρική παράσταση «Ίδιοι και διαφορετικοί ζούμε μαζί» και το Μουσικό Σχολείο Χίου θα συμμετέχει με ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα το προσφυγικό.

Τέλος, ο SOD και ο Κουπεπέ, η μπάντα κρουστών Brasilionico, ο Παντελής Καβύρης και Στέλλα Λω και το Ρεμπέτικο Σχήμα θα ντύσουν μουσικά τις δυο βραδιές.

Στον χώρο θα υπάρχουν επίσης έκθεση ζωγραφικής, έκθεση με την πρόσφατη ιστορία του προσφυγικού στη Χίο, έκθεση βιβλίου, ζαπατίστικα προϊόντα, μεταναστευτική κουζίνα και μπαρ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More