Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση Στ. Κασσελάκη στην ΕφΣυν: Άλλαξε ο εαυτός μου – Η συζήτηση για τα άρθρα του 2012 αποσπά την προσοχή από τη φτωχοποίηση του Έλληνα

Την ώρα που οι εσωκομματικές κόντρες παραμένουν στα ύψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά την παραπομπή Τζουμάκα για διαγραφή, ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Νέα Υόρκη όπου περιοδεύει στην ομογενειακή κοινότητα, απαντά σε δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στέλνοντας παράλληλα και ένα εσωκομματικό μηνυμα απέναντι σε διαφωνούντες και αμφισβητίες.

«Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι και όλες ότι την πιο νωπή εντολή μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ την έχει ο πρόεδρός του ο οποίος εκλέχθηκε με μεγάλη διαφορά και μάλιστα εκλέχτηκα με ξεκάθαρες πολιτικές προτάσεις. Έβαλα ιδέες προτάσεις μπροστά. Ο κόσμος ήξερε, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό της ομογένειας Κόσμος FM, πήρε θέση για άρθρα που έγραφε ως φοιτητής στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», τα οποία επανήλθαν στο προσκήνιο από την «Εφημερίδα των Συντακτών», σύμφωνα με τα οποία, ήταν τότε θετικός στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, τασσόταν υπέρ απολύσεων στο Δημόσιο και μείωσης κατώτατου μισθού.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη παλεύει για μια προοδευτική Ελλάδα που θα δώσει ισότητα σε όλους και διερωτήθηκε: Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου από το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τη φτωχοποίηση του Έλληνα πολίτη; Είμαστε σοβαροί πλέον;». Και υπογράμμισε: «Bιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα για την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας».

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» υπάρχουν δεκάδες κείμενα του Στέφανου Κασσελάκη, που έγραψε πριν δέκα και πλέον χρόνια, ως φοιτητής και νεαρός εργαζόμενος στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία διαψεύδουν εκείνους που τον επικρίνουν λέγοντας ότι είναι ένας «άσχετος», ότι τάχα δεν έχει πολιτική συγκρότηση ή ότι δεν έχει ιδέα από οικονομία.

Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη ενότητα και σαφή πολιτική συγκρότηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά, επισημαίνει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών» το μυστήριο για τις πολιτικές απόψεις του Στέφανου Κασσελάκη έλυσε ο πατέρας, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο μετά την εκλογή του γιου του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «όλοι οι εφοπλιστές μού τηλεφώνησαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια για τον Στέφανο», καθώς και ότι η γνώμη του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι «εξαιρετική» (Mega 25.9.2023).

Μόλις ο δημοσιογράφος διατύπωσε τη σκέψη ότι «ο Στέφανος έλειπε τόσο καιρό και δεν ξέρει καλά τα ελληνικά πράγματα», ο Θεόδωρος Κασσελάκης είχε έτοιμη την απάντηση: «Θέλω να σας πω ότι έγραφε στον “Εθνικό Κήρυκα” ως “Αριστοτέλης Ωνάσης”. Ηταν ενημερωμένος σε πάρα πολλά θέματα». Το ίδιο είχε πει λίγες μέρες νωρίτερα: «Ηξερα ότι γράφει πάρα πολύ καλά στον “Εθνικό Κήρυκα” της Αμερικής με το ψευδώνυμο “Αριστοτέλης Ωνάσης”. Ηταν δηλαδή διαρκώς στην πολιτική και τα οικονομικά» («Κοινωνία ώρα Mega», 19.9.2023).

Κλείνοντας το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν κείμενα του «Αριστοτέλη Ωνάση» στον «Εθνικό Κήρυκα», καθώς το πραγματικό ψευδώνυμο του Στέφανου Κασσελάκη στον «Εθνικό Κήρυκα» ήταν «Αριστοτέλης Οικονόμου» και άθελά του ο καημένος ο πατέρας του πρόδωσε τι σκεφτόταν όταν το επέλεγαν. Ο «Αριστοτέλης Οικονόμου» έγραφε τη στήλη «Το χρώμα της αγοράς», ενώ νεότερος, όταν ακόμα σπούδαζε, έγραφε με το όνομά του τη «Στήλη του φοιτητή». Οσο για τον «Εθνικό Κήρυκα», πρόκειται για τη γνωστή εφημερίδα, της οποίας ο εκδότης Αντ. Διαματάρης ορίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη υφυπουργός για θέματα αποδήμων, αλλά η θητεία του έληξε άδοξα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More