Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάντηση τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο Ισραήλ

Κωνσταντινούπολη — Ανταπόκριση Γιάννης Μανδαλίδης

Απάντηση στο Ισραήλ για τα σενάρια δολοφονίας μελών της Χαμάς στην Τουρκία έδωσαν υπό καθεστώς ανωνυμίας οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που δεν κατονομάζονται, φέρονται να δήλωσαν στο πρακτορείο Anadolu ότι «έγιναν οι απαραίτητες προειδοποιήσεις» σχετικά με τις αναφορές στον διεθνή Τύπο ότι το Ισραήλ θα στοχοποιήσει μέλη της Χαμάς που ζουν εκτός Παλαιστινιακών Εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατέυθυνση θα έχει σοβαρές συνέπειες, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του τουρκικού πρκατορείου, οι Τούρκοι αξιωματούχοι «υπενθύμισαν ότι διάφορες μυστικές υπηρεσίες είχαν στο παρελθόν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν παράνομες δραστηριότητες στο έδαφος της Τουρκικής Δημοκρατίας» και τόνισαν ότι «ανάλογες επιχειρήσεις από οποιαδήποτε υπηρεσία δεν θα γίνουν ανεκτές».

Ο Ρόνεν Μπαρ, αρχηγός της Shin Bet, της υπηρεσίας πληροφοριών εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, σε ηχογραφημένη δήλωση του που μεταδόθηκε, την Κυριακή, από το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΑΝ ανέφερε ότι είναι αποφασισμένοι να σκοτώσουν ηγέτες της Χαμάς σε όλο τον κόσμο, «συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ, της Τουρκίας και του Λιβάνου».

«Το Υπουργικό Συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχο μας», ακούγεται να λέει ο Μπαρ.

Όπως είπε, «θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε». 

Η υπενθύμιση από τον επικεφαλής της Shin Bet του Μονάχου αφορούσε στην πολυετή επιχείρηση των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ για τη δολοφονία των τρομοκρατών της οργάνωσης «Μαύρος Σεπτέμβρης» που ήταν υπεύθυνοι για την απαγωγή μελών της ισραηλινής Ολυμπιακής αποστολής στους Αγώνες του Μονάχου το 1972. Η απαγωγή έληξε με αποτυχημένη επέμβαση της γερμανικής αστυνομίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 9 αθλητές. Άλλοι δύο αθλητές είχαν δολοφονηθεί νωρίτερα, ενώ νεκροί έπεσαν ένας αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More