Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απάτη σε εξέλιξη με στόχο επιχειρήσεις της Πρέβεζας

Αποδέκτες τηλεφωνημάτων από αγνώστους που συστήνονται ως υπάλληλοι των Δήμων και της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνονται επιχειρήσεις της περιοχής, κυρίως στην περιοχή της Πρέβεζας.

Οι άγνωστοι με αιτιολογία την άμεση κατάθεση οφειλόμενου ποσού από μεταξύ τους προμήθεια αγαθών ή υπηρεσιών, ζητούν την παραχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών όπως τον αριθμό τραπεζικής κάρτας των δικαιούχων, τον τριψήφιο κωδικό ασφαλείας της και τον κωδικό χρήστη (pin). 

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας με ανακοίνωσή του, ζητά από τους επαγγελματίες να μην ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους ενέργειες που σκοπό έχουν την εξαπάτηση τους και την απόκτηση πρόσβασης στον λογαριασμό τους, προφανώς για την απόσπαση χρηματικού ποσού, ή/και τη χρήση των καρτών τους.

Το Επιμελητήριο έχει ενημερώσει τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές και τονίζει ότι δεν πρόκειται να ζητηθούν ποτέ από υπαλλήλους των ΟΤΑ καθώς και της Περιφέρειας Ηπείρου, μέσω email, μηνυμάτων, ή τηλεφωνημάτων, προσωπικά τους στοιχεία όπως, αριθμοί και άλλες πληροφορίες τραπεζικών καρτών ή κωδικοί πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούνται από τους ίδιους για την ψηφιακή τους εξυπηρέτηση κατά τις συναλλαγές τους με τα τραπεζικά ιδρύματα (ebanking / phonebanking), ενώ οι πληρωμές πραγματοποιούνται με τραπεζική κατάθεση σε πιστωτικά ιδρύματα.        

Για να αντιμετωπιστεί η απάτη αυτή, το Επιμελητήριο Πρέβεζας, καλεί τους επαγγελματίες που γίνονται δέκτες τέτοιων τηλεφωνημάτων, να υποβάλλουν αμέσως καταγγελία στην Αστυνομία

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More