Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απολογιών συνέχεια στην Ευελπίδων για τους χούλιγκαν που αιματοκύλησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνεχίζονται οι απολογίες και των τελευταίων κατηγορούμενων Κροατών, υπόλογων για βαριά αδικήματα, για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή. Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί ήδη 70 κατηγορούμενοι οι οποίοι απολογήθηκαν χθες Σάββατο και την Παρασκευή.

Συνολικά οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς και άλλων. Στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Οι τελευταίοι 34 κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα Κυριακή ενώπιον των τριών ανακριτών προκειμένου να ολοκληρωθεί ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων χούλιγκαν για τα άγρια επεισόδια της Ν. Φιλαδελφειας. Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχουν μεταχθεί από νωρίς το πρωί 33 Κροάτες κατηγορούμενοι, ενώ ο 14ος τακτικός ανακριτής μετέβη νωρίτερα στον Ευαγγελισμό και έλαβε απολογία από έναν Κροάτη κατηγορούμενο που νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η ανθρωπογραία των χούλιγκαν που θα περάσουν προσωρινά τις πόρτες των φυλακών είναι μεγάλη. Από επιστήμονες μέχρι ανθρώπους με παραβατική συμπεριφορά. Όσο για την εθνικότητά τους πρόκειται για 67 Κροάτες, 2 Έλληνες και 1 Αλβανό.

Ειδικότερα η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ αφορά τα αδικήματα της: εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα), ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξης (κακούργημα), κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα), καθώς και τα ακόλουθα πλημμελήματα: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή φωτοβολίδων.

Μέσω των δικηγόρων τους οι Κροάτες αρνούνται την εμπλοκή τους στη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ αρνούμενοι ότι συμμετείχαν στα επεισόδια. Την ίδια ώρα με αγωνία αναμένονται τα αποτελέσματα από το γενετικό υλικό που έδωσαν οι 105 κατηγορούμενοι ώστε να ταυτοποιηθούν με τα στυλιάρια και τα αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας.

Η δήλωση του Κροάτη προέδρου για τον κίνδυνο «βεντέτας»

Την ώρα που αποτροπιασμό προκαλεί το νέο βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει πώς ξεκίνησε η επίθεση των οργανωμένων Κροατών χούλιγκαν κατά των Ελλήνων οπαδών της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ηαίσθηση προκάλεσε η χθεσινοβραδινή δήλωση του Κροάτη προέδρου Ζόραν Μίλανοβιτς που έκανε λόγο ακόμη και για βεντέτα: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να τους κρατήσει και τους 100 μέσω κάποιου είδους “τεχνητής κράτησης”, αυτό θα είχε στοιχεία βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης. Περιμένω ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Ο ίδιος αν και παραδέχτηκε ότι οι φανατικοί οπαδοί των Bad Blue Boys (BBB) πήγαν στην Αθήνα για να προκαλέσουν επεισόδια λέγοντας ότι αυτό δεν είναι σωστό, εντούτοις κάλεσε τις ελληνικές Αρχές να αφήσουν ελεύθερους όλους όσοι δεν εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

«Τώρα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι οι περισσότεροι (σ.σ.: από τους οπαδούς). Αν τους κρατήσουν όλους, είναι de facto στρατιωτικός νόμος, δεν μπορείς να τους κρατήσεις όλους», κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη | ΕΡΤ

Διαβάστε επίσης:

Ν. Φιλαδέλφεια: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οπτικοακουστικό υλικό που αποκαλύπτει την ώρα της δολοφονίας του Μιχάλη (video)

Δολοφονία Μιχάλη: Τους 70 έφτασαν οι προφυλακισμένοι χούλιγκαν – Δικαιοσύνη ζητά η οικογένειά του

Νέα Φιλαδέλφεια – Δικηγόρος οικογένειας 29χρονου: Η δικογραφία είναι θολή, αδύναμη σε σχέση με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More