Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Απόλυτη μαγεία” στο ΚΘΒΕ: Μία μεταφυσική αλληγορία για ό,τι χάνεται

Μία μύηση στο μεταφυσικό θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία είναι η παράσταση «Απόλυτη Μαγεία» που θα παρουσιαστεί σε λίγες μόνο παραστάσεις στο ΚΘΒΕ. Σύμφωνα με την ηθοποιό, Χριστίνα Μπακαστάθη, πρόκειται για μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στο μεταφυσικό θρίλερ και τη μαύρη κωμωδία, σε δραματουργία – κείμενο Αγγελικής Παπούλια και σκηνοθεσία – κείμενο Χρήστου Πασσαλή, εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα της Yoko Ogawa «Η αστυνομία της μνήμης».

Σε ένα νησί τα πράγματα, οι εποχές, τα μετεωρολογικά φαινόμενα, τα φυτά εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν το παραμικρό ίχνος μέσα στα μυαλό και τις ψυχές των ανθρώπων. Οι κάτοικοι καταφεύγουν σε παράξενες τελετές, προκειμένου να  αποχαιρετήσουν όλα αυτά που χάνονται και προσκαλούν ιδιότροπα πνεύματα να γεμίσουν τον χώρο, σε μία προσπάθεια να βρεθούν απαντήσεις σε έναν κόσμο που καθημερινά φαίνεται να αδειάζει από νόημα.

Το αποτέλεσμα, μέσα από τη δραματουργική ματιά της Αγγελικής Παπούλια, τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία του Χρήστου Πασσαλή, την υποκριτική δεινότητα των ηθοποιών που συμμετέχουν, καθώς και την επινοητικότητα όλων των συντελεστών που διαμόρφωσαν το αινιγματικό σκηνικό, ηχητικό & φωτιστικό περιβάλλον, δημιουργεί την ατμόσφαιρα μιας παράστασης -τελετής. Μια «τελετή μύησης» που αναδεικνύει το μεταφυσικό στοιχείο και προκαλεί τον θεατή να παρακολουθήσει τον κόσμο με άλλα μάτια, βιώνοντας μια θεατρική εμπειρία, όπου η συμμετοχή του είναι σημαντική.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More