Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αρχίζει η 37η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου στο Μόναχο (audio)

Στη “Φωνή της Ελλάδας” φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής του γραφείου τύπου της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου Μονάχου, Κ. Κωνσταντίνος Μήτσης και μίλησε για το φετινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει περισσότερες από 20 ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μεγάλου και μικρού μήκους.

Όπως ανέφερε, η 37η διοργάνωση περιλαμβάνει περισσότερες από 20 σύγχρονες ελληνικές ταινίες – πολλές από τις οποίες έχουν ήδη βραβευθεί στην Ελλάδα και σε διεθνή φεστιβάλ – καθώς και ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο έργο του Νίκου Νικολαΐδη.

Η 37η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου θα λάβει χώρα από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 26 Νοεμβρίου και παρουσιάζει προβολές πρώτης γραμμής, συζητήσεις και εκπλήξεις που έρχονται για να αναδείξουν τον πλούτο του ελληνικού κινηματογράφου. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου πραγματοποιείται σε τρεις διαφορετικές αίθουσες στο Rio Filmpalast, στο Gasteig HP8 και στο Neues Rottmann, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον του κοινού που αποτελείται σε ένα ποσοστό 60% από ξενόγλωσσους και Γερμανούς και σε ένα ποσοστό 40% από ‘Έλληνες και ομογενείς, όπως τόνισε ο κ. Μήτσης.

Η αυλαία ανοίγει στις 18 Νοεμβρίου με την ταινία «Inside» του Βασίλη Κατσούπη στην οποία πρωταγωνιστεί ο Γουίλεμ Νταφόε (Willem Dafoe), ο οποίος σολάρει…απομονωμένος σε μια αίθουσα γεμάτη έργα τέχνης κατά τη διάρκεια μιας ληστείας που πήγε (πολύ) στραβά. Η ταινία αποτελεί μια υπαρξιακή εξερεύνηση των ανθρώπινων αναγκών και της ουσιαστικής αξίας της τέχνης και της πολυτέλειας για την ανθρώπινη ζωή. Η ταινία θα προβληθεί στα αγγλικά με
γερμανικούς υπότιτλους.

Ακόμη θα προβληθούν, οι ταινίες «Ησυχία 6-9» (Silence 6-9) του Χρήστου Πασσαλή, «Black Stone» του Σπύρου Ιακωβίδη,
«Μαγνητικά πεδία» (Magnetic Fields) του Γιώργου Γούση, «Εκεί Που Ζούμε» (Where We Live) του Σωτήρη Γκορίτσα,
«Με αξιοπρέπεια» (Dignity) του Δημήτρη Κατσιμίρη, «Πίσω από τις Θημωνίες» (Behind The Haystacks) της Ασημίνας Προέδρου, «Kristos – The Last Child» ντοκιμαντέρ της Ιταλίδας Τζούλια Αμάτι, «Τέλος Χρόνου» (Final Year)
ντοκιμαντέρ του Λουκά Παλαιοκρασά, «ΑΚΟΕ/ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος
του…)»
(AKOE/AMFI: The Story of a Revolution) του Ιωσήφ Βαρδάκη, «Πένθος – Αυτοί που μένουν» (Grief – Those Who Remain) των Μυρτώς Πατσαλίδου και Μαρίας Λούκα.

Επιπλέον, η Εβδομάδα Ελληνικού Κινηματογράφου τιμά φέτος το σπουδαίο έργο του Νίκου Νικολαΐδη. Θα προβληθούν οι ταινίες «Τα Κουρέλια τραγουδάνε ακόμα» (The Wretches are still singing) και «Ο Χαμένος τα παίρνει όλα» (The Loser Takes It All).

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα προβληθούν επτά μοναδικές ταινίες μικρού μήκους στο πρόγραμμα «Kurzfilme aus
Griechenland»
. Ανάμεσά τους: “Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου, «Cat Postale» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου» (National Marine Park of Alonissos) των Μαρία Αλεξίου, Παναγιώτης Κυριαζής, Ανδρέας Στέλλας, «Little Doggie» του Γιώργου Ντούνη, «Μια Ιστορία σε 14 λέξεις» (A Story in 14 Words) της Ελένης Στείρου, «Nothing Holier Than a Dolphin» της Ισαβέλλας Μαργαρά και «Τokakis or What’s my Name» του Θάνου Τοκάκη.

Φετινός καλεσμένος της Εβδομάδας Ελληνικού Κινηματογράφου είναι ο σκηνοθέτης Λουκάς Παλαιοκρασάς.

Η διάθεση των εισιτήριων έχει ξεκινήσει και όπως ανέφερε ο κ. Μήτσης, σε πολλές προβολές έχουν μείνει ελάχιστες θέσεις.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More