Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ασανσέρ» οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης

Ανεβοκατεβαίνουν οι διεθνείς τιμές του ντίζελ με συνέπεια την αυξομείωση  και του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης. Αυτό το διάστημα στην Ήπειρο μολονότι η ζήτηση λόγω καιρού είναι περιορισμένη η τιμή κυμαίνεται από 1,40- έως 1,50 λεπτά ανά λίτρο.

Το επίδομα θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια κυμαίνεται στην πλειοψηφία των περιπτώσεων από 100 ευρώ έως 800 ευρώ, ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη. Σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει έως και τα 1600 ευρώ. Δικαίωμα επιδότησης  εκτός από όσους χρησιμοποιούν πετρέλαιο,  φυσικό αέριο, φιάλες υγραερίου και καυσόξυλα θα αποκτήσουν  και όσοι θερμαίνονται με ηλεκτρισμό. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο νομός Ιωαννίνων είναι ενταγμένος στην πρώτη κλιματική ζώνη με το υψηλότερο επίπεδο επιδότησης. Οι αιτήσεις στην πλατφόρμα myΘέρμανση έχουν ξεκινήσει και θα υποβάλλονται έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ ξεκίνησε και η διάθεση καυσόξυλων και  οι τιμές κινούνται σε υψηλά επίπεδα καυσόξυλων φτάνοντας έως και 200 ευρώ τον τόνο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More