Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Ασπίδα”: Να δοθεί παράταση στη διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών  με τα POS ζήτησε με επιστολή του προς τον υπουργό  Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, Σύλλογος Εστίασης ΑΣΠΙΔΑ  ζητώντας επιπρόσθετα  την αντιμετώπιση μιας σειράς ζητημάτων που αφορούν τους επαγγελματίες της.

Αν και σε λίγες μέρες η καταληκτική ημερομηνία που έχει δοθεί για τη διασύνδεση εκπνέει παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των POS από τους παρόχους καθώς και προβλήματα σύνδεσης και δικτύωσης τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς τα πρόστιμα από την 1η Μαρτίου αν δεν δοθεί παράταση ανέρχεται στο ποσό των 10.000 ευρώ.

Επίσης η «Ασπίδα» ζητά διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου στην εστίαση όπως για τα τραπεζοκαθίσματα  και την έκδοση και πληρωμή των αποδείξεων.

Για την ανάγκη να δοθεί παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS μίλησε στην ΕΡΤ Β. Αιγαίο, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης “Ασπίδα” κ. Δήμος Καραμπεάζης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More