Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ασταμάτητη “μηχανή” δίχως… φρένα

 

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε άγριες διαθέσεις και στη δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 5-2 της Μονπελιέ, πραγματοποιώντας κυριαρχική εμφάνιση στο “Παρκ ντε Πρενς”.

Η νέα αγωνιστική περίοδος έχει βρει την ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ με… άγριες διαθέσεις. Μετά τη νίκη με 5-0 στην πρεμιέρα κόντρα στην Κλερμόν, οι Παριζιάνοι έριξαν κι άλλη πεντάρα στην Μονπελιέ και πήραν με το… καλημέρα διαφορά τερμάτων στη Ligue 1.

Ο αγώνας

Οι τρέχοντες πρωταθλητές Γαλλίας εκκίνησαν τον αγώνα, όντας κυριαρχικοί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά δεν μετουσίωναν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού σε ευκαιρίες για γκολ. Το πρώτο τέταρτο του αγώνα εκτυλίχθηκε δίχως κάποια αξιοσημείωτη τελική, αλλά στη συνέχεια, η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ “άναψε” τις… μηχανές της. Οι γηπεδούχοι πολιόρκησαν την εστία του Όμλιν με διαδοχικές ευκαιρίες, αλλά οι Μέσι, Νεϊμάρ, Εμπαπέ και Χακίμι δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στα τελειώματά τους. Ο Εμπαπέ, μάλιστα, νικήθηκε από την άσπρη βούλα στο 22ο λεπτό. Έπειτα από αρκετές ευκαιρίες, η Παρί άνοιξε το σκορ, αλλά με… αυτογκόλ του Σακό. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Νεϊμάρ ανέλαβε τη δεύτερη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του και έστειλε τον Όμλιν στην απέναντι πλευρά για τη διαμόρφωση του 2-0, που αποτέλεσε και σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι εξακολουθούσαν να έχουν την υπεροχή στον αγώνα και στο 51′ σημείωσαν και τρίτο γκολ. Ο Νεϊμάρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όμλιν με κεφαλιά, διπλασιάζοντας τα δικά του τέρματα στον αγώνα. Επτά λεπτά αργότερα, η Μονπελιέ κατάφερε να μειώσει το σκορ. Ο Καζρί πήρε το… ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντοναρούμα. Στο 69′, ο Εμπαπέ πήρε αυτό που έψαχνε και δεν βρήκε με την εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, καθώς σημείωσε το τέταρτο γκολ για την ομάδα του. Στο 85′, ο Νεϊμάρ έφτασε σε χατ-τρικ, μετά από εκπληκτική πάσα του Μέσι, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το 5-1, όμως, ήρθε στο 88′ από τον Ρενάτο Σάντσες, λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από τον Τσατό στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΓΚΟΛ: 39′ Σακό, 43′, 51′ Νεϊμάρ, 69′ Εμπαπέ, 88′ Σάντσες / 58′ Καζρί, 90+2′ Τσατό

Κίτρινες: 60′ Κιμπεμπέ, 66′ Βιτίνια / 64′ Γουάχι

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ράμος, Βιτίνια (69′ Παρέδες), Βεράτι (86′ Σάντσες), Μέντες, Χακίμι, Νεϊμάρ (90′ Εκιτικέ), Εμπαπέ (86′ Σαράμπια), Μέσι

Μονπελιέ (Ολιβιέ Νταλ’Ογκλιό): Όμλιν, Σακό, Κοζά, Τσατό, Σεντ-Λους, Σαβανιέ, Σοτάρ, Φερί, Μαουασά (70′ Σουκέ), Γουάχι (79′ Σακό), Καζρί (78′ Ζερμέν)

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More