Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξήσεις στο πάγιο και στην κιλοβατώρα φέρνουν τα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος

Αυξήσεις στο πάγιο αλλά και χρεώσεις ανά κιλοβατώρα που μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 20 λεπτά, φέρνουν τα νέα πράσινα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι εταιρείες προκύπτει ότι η πάγια μηνιαία χρέωση θα αυξηθεί στα 4 με 5 ευρώ το μήνα, ενώ η τελική τιμή της κιλοβατώρας μπορεί να κυμαίνεται από 15 έως και 20 λεπτά.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει έως το τέλος του χρόνου, καθώς καθοριστικός παράγοντας θα είναι η εξέλιξη της χρηματιστηριακής τιμής του ρεύματος τον Δεκέμβριο.

Οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εταιρειών είναι σημαντικές:

Πάροχος μπορεί να χρεώσει με 16 λεπτά μία κιλοβατώρα αν ο λογαριασμός πληρωθεί εμπρόθεσμα και 24 λεπτά αν υπάρξει καθυστέρηση.

Άλλος πάροχος εμφανίζει χαμηλή αρχική τιμή στα 9 λεπτά ανά κιλοβατώρα, αλλά με την επίδραση της χρηματιστηριακής τιμής το τελικό κόστος μπορεί να φτάσει τα 19 λεπτά.

Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για το λόγο αυτό οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, επισημαίνει ο εκπρόσωπος της ΕΚΠΟΙΖΩ.

Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More