Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξημένες ανάγκες για πρώτες βοήθειες στη Χαλκιδική ενόψει της τουριστικής περιόδου- Στη Βουλή το θέμα της ετοιμότητας του ΕΚΑΒ

Χαμόγελα αλλά και αγωνία φέρνουν στην Χαλκιδική οι προβλέψεις για πληρότητα 100% κατά τη θερινή περίοδο που ξεκινά σε λίγες εβδομάδες, καθώς ο πολλαπλασιασμός του πληθυσμού στην περιοχή, κατά την προσεχή τουριστική σεζόν, συνεπάγεται ραγδαία αύξηση των αναγκών σε πρώτες βοήθειες και νοσηλεία.

Παράλληλα και η στέγαση του προσωπικού του ΕΚΒΑ, ενώ μέσω τουριστικής περιόδου, βρίσκεται αντιμέτωπη με τις υψηλότατες τιμές στα καταλύματα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Πάνας με επίκαιρη ερώτηση στον υφυπουργό υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Τη δέσμευση ότι οι ανάγκες θα καλυφθούν μέσω του προγράμματος «Αιγίς» ανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας.

Λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του νομού, σοβαρότατο πρόβλημα αντιμετωπίζουν ορεινά χωριά και απομακρυσμένες περιοχές από τις οποίες η διακομιδή μπορεί να ξεπεράσει και την μία ώρα, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να καθίσταται μοιραία.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More