Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξημένη η πίεση σε νοσοκομεία και παιδιατρικές κλινικές

Χιλιάδες κόσμου συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά στα επείγοντα των νοσοκομείων με συμπτώματα κορονοιού, γρίπης ( και των δύο τύπων )αλλά και ιώσεων, ενώ ήδη έχουν καταγραφεί τα πρώτα έξι κρούσματα της νέας παραλλαγής της Όμικρον και στη χώρα μας που χαρακτηρίζεται από υπερ-μεταδοτική. Αυξημένη είναι η πίεση στις παιδιατρικές κλινικές ενώ ο ιατρικός συλλογος της Αθήνας συστήνει χρήση μάσκας, εμβολιασμό και χορήγηση αντιικών φαρμάκων όπου απαιτείται για την αντιμετώπιση των ιογενών λοιμώξεων.

Με τη νέα υπο-παραλλαγή της Όμικρον- γνωστή και ως Κράκεν– να δηλώνει παρούσα με έξι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα και στη χώρα μας, τις ιώσεις αναπνευστικού αλλά και τους δύο τύπους γρίπης να καταγράφουν έξαρση, μικροί και μεγάλοι φθάνουν καθημερινά στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Η πίεση στα νοσοκομεία και ιδιαίτερα στις παιδιατρικές κλινικές παραμένει μεγάλη, με τις προβλέψεις ειδικών να αναφέρουν ότι η κορύφωση όλων ιώσεων και γρίπης δεν αναμένεται πριν από τον ερχόμενο μήνα.

Η νέα υπο-παραλλαγή της Όμικρον χαρακτηρίζεται μεν από υπέρ-μεταδοτικότητα αλλά οι Ευρωπαίοι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί όσον αφορά τη σοβαρή νόσηση.

Αύξηση του ιϊκού φορτίου όσον αφορά τον κορονοιό έδειξαν τα αποτελεσμάτων των μετρήσεων στα λύματα της Ψυτάλλειας την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ αύξηση υπήρξε στις ίδιες μετρήσεις και για τους 2 τύπους της γρίπης.

Χρήση μάσκας, εμβολιασμός και έγκαιρη χρήση αντιικών φαρμάκων ανάλογα με την ηλικία το τρίπτυχο που προτείνει ο ιατρικός σύλλογος Αθηνών για τις ιογενείς λοιμώξεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More