Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξημένους ελέγχους ζητούν οι κτηνοτρόφοι για το Πάσχα

Όσο πλησιάζει το Πάσχα η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας θέλει να επιστήσει την προσοχή των αρμοδίων για ελέγχους στα εισαγόμενα αμνοερίφια.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, επεσήμανε ότι “οι καιροί είναι πονηροί και οι επιτήδειοι ακόμη περισσότερο όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις. Ρωτάμε, γίνονται έλεγχοι. Ξέρουμε πόσα αμνοερίφια έχουν εισαχθεί ζωντανά και πόσα σφαγμένα μέχρι τώρα. Έχει γίνει καταγραφή των αποθεμάτων”.

Παράλληλα κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμήσουν και φέτος όσο μπορούν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ αρνάκι και κατσικάκι στηρίζοντας έτσι τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την ελληνική οικονομία.
Στο μεταξύ από αύριο Δευτέρα ξεκινάει η σφαγή των αμνοεριφίων και φαίνεται ότι η ζήτηση για το Πάσχα είναι μεγάλη. Η τιμή διάθεσης των αμνοεριφίων από τον κτηνοτρόφο στη Θεσσαλία, σήμερα κυμαίνεται από 7:50 έως 8 ευρώ το κιλό ενώ στους καταναλωτές αναμένεται να φθάσει στα 11 με 12 ευρώ το κιλό.
Παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το ζωικό κεφάλαιο έχει μειωθεί δραματικά και τις προηγούμενες ημέρες πολλά αμνοερίφια έγιναν εξαγωγή στην Ιταλία για το Πάσχα των Καθολικών εν τούτοις οι ανάγκες της αγοράς αναμένεται να καλυφθούν, σύμφωνα με τους κτηνοτρόφους και τους κρεοπώλες.

Τέλος, η ομοσπονδία κτηνοτρόφων Θεσσαλίας εκφράζει τον προβληματισμό της για την αργοπορία πληρωμής της ενίσχυσης των ζωοτροφών (μέτρο 22).
“Είναι γεγονός πως μετά από τόσο καιρό και παρά τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων πως θα λάβουν την ενίσχυση όλοι οι κτηνοτρόφοι, υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι που παραμένουν απλήρωτοι και μάλιστα χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα σε σχέση με τα κριτήρια που είχαν θεσπιστεί. Ζητάμε λοιπόν την άμεση πληρωμή όλων των κτηνοτρόφων του μέτρου 22 καθώς και την σύντομη πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης αιγοπρόβειου και βοοειδών” πρόσθεσε, ο πρόεδρος της ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More