Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυστραλία: Πλήθος επισκεπτών στο Όκλει της Μελβούρνης στο ελληνικό διήμερο για το «ΟΧΙ»

Με τις διήμερες εκδηλώσεις στην “ελληνοκρατούμενη” συνοικία του Όκλει στη Μελβούρνη, κορυφώθηκαν στην Αυστραλία οι -πολλές- εκδηλώσεις της Ομογένειας για την ελληνική Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Των εκδηλώσεων του διήμερου φεστιβάλ στο Warawee Park του Oakleigh προηγήθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ναό των Αγίων Αναργύρων και η δοξολογία για την επέτειο του «ΟΧΙ» όπου χοροστάτησε ο Επίσκοπος Σωζοπόλεως κ. Κυριακός.

Στη συνέχεια οι πέραν των προσδοκιών για την προσέλευση χιλιάδες επισκέπτες, βοηθούντος και του καλού καιρού, παρακολούθησαν τη μαθητική παρέλαση των ομογενειακών σχολείων όπως κυρίως το Oakleigh Grammar και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από ομογενείς  και Αυστραλούς επίσημους αλλά και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων.

Παρόντες  που τίμησαν με την παρουσία τους την ελληνική εθνική επέτειο ήταν ο ομοσπονδιακός υπουργός Μετανάστευσης Andrew Giles, o πολιτειακός υπουργός Αθλητισμού Στιβ Δημόπουλος, ο αρχηγός του πολιτειακού Φιλελεύθερου κόμματος John Pesutto, o γενικός πρόξενος της Ελλάδας Εμμανουήλ Κακαβελάκης, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων και Ενοριών, Αντώνης Τσουρδαλάκης και πολλοί άλλοι.

Η πέραν των εκτιμήσεων μεγάλη προσέλευση μετά από χρόνια απουσίας του «Ελληνικού Γλεντιού» λόγω κορονοϊού επισημάνθηκε και από τους διοργανωτές και συγκεκριμένα τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Oakleigh, Χρήστου Δαματόπουλου.

Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πλήθος ελληνικών εδεσμάτων υπό τη συνοδεία ελληνικής μουσικής, να προμηθευτούν παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα ή να απολαύσουν ελληνικά ποτά και αναψυκτικά στο μπαρ που λειτούργησε γι’ αυτό το σκοπό.

Ακόμη, κληρώθηκαν δύο αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή για, που αλλού: Στην Ελλάδα.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More