Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυτοψία της ΕΡΤ: Απέραντος σκουπιδότοπος το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο της ΑΓΝΟ στη Θεσσαλονίκη

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία θα ανοίξει ο δρόμος για την παραχώρηση και αξιοποίηση της πρώην γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, το κτίριο της οποίας έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, περιμένουν κάτοικοι και η δημοτική αρχή Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Στο κτίριο στο οποίο βρίσκουν καταφύγιο άστεγοι, μόλις πριν από λίγες ημέρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά γεγονός που επανέφερε το θέμα της αξιοποίησης του.

Άστεγοι ανάμεσα σε ετοιμόρροπα και εγκαταλειμμένα κτίρια, αποκαΐδια από την φωτιά της περασμένη Τετάρτης, καπνοί από την σόμπα που καίει και απλωμένα ρούχα δίπλα σε μπάζα ανακαινίσεων αποτελούν την σημερινή εικόνα της πρώην γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ στην περιοχή της Σταυρούπολης,

Από την περίφραξη της οδού Ιασωνίδου η περίφραξη έχει πάρει κλίση με το δήμο να τοποθετεί πασσάλους για την στήριξή του. Η επικινδυνότητα όμως παραμένει.

«Υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα όσων εισέρχονται μέσα στο κτίριο. Έχει γίνει γνωμάτευση, για να κατεδαφιστεί η περίφραξη περιμετρικά των οδών Ιασωνίδου και Ζαλόγγου. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο νομικών διαδικασιών ώστε να περιέλθει στην κυριότητα του δημοσίου, ακολούθως στη χρήση του δήμου και να αποδοθεί επιτέλους στους πολίτες του» αναφέρει ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας του δήμου Παύλου Μελά, Θεολόγος Παπαδόπουλος.

Ο δήμος Παύλου Μελά στον οποίο βρίσκεται, δεν μπορεί να παρέμβει, καθώς ακόμη περιμένει εδώ και χρόνια τις δικαστικές αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αίτημα της τοπικής κοινωνίας εδώ και δεκαετίες είναι η αξιοποίηση των 16 στρεμμάτων και η μετατροπή του, σε χώρο πρασίνου.

Ρεπορτάζ: Τίμος Φακαλής

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More