Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφγανιστάν: Έκρηξη βόμβας σκοτώνει τουλάχιστον 7 εργαζόμενους πετρελαϊκής εταιρείας

Έκρηξη στο βόρειο τμήμα του Αφγανιστάν έπληξε όχημα που μετέφερε υπαλλήλους πετρελαϊκής εταιρείας και οι αρχές εκτός απο τους 7 νεκρούς κάνουν λόγο και για έξι τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε λεωφορείο που ανήκει στην Hairatan Oil περίπου στις  07:00.  Σύμφωνα με τις αρχές οι εργαζόμενοι  πήγαιναν στα γραφεία τους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Μπαλχ.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής ποιος ευθύνεται για την έκρηξη. Τους τελευταίους μήνες διαπράχθηκαν αρκετές επιθέσεις σε αστικά κέντρα στο Αφγανιστάν, με την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) να αναλαμβάνει την ευθύνη για ορισμένες.

Μετά την επιστροφή των φονταμενταλιστών σουνιτών Ταλιμπάν στην εξουσία στο Αφγανιστάν τον Αύγουστο του 2021, οι επιθέσεις του ΙΚ εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και πολιτών παρέμειναν μάλλον συχνές.

Μολονότι το νέο καθεστώς διαβεβαιώνει πως έχει συντρίψει την τζιχαντιστική οργάνωση κι ότι έχει συλλάβει ή εξοντώσει δεκάδες μέλη της, αναλυτές επισημαίνουν πως αυτή εξακολουθεί να εγείρει τη σημαντικότερη πρόκληση ως προς την ασφάλεια στο Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More