Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφιερωμένη στα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου η αυριανή συναυλία της Κ.Ο.Θ.

Με ανακοίνωσή της η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό πως θα αφιερώσει την αυριανή (16/6, Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., ώρα 21:00) εκπαιδευτική δράση με την τάξη διεύθυνσης ορχήστρας του Johannes Schlaefli του Πανεπιστημίου Τεχνών της Ζυρίχης, στη μνήμη των θυμάτων του πολύνεκρου ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου.

“Ο προγραμματισμός της Κρατικής Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αυτήν την εβδομάδα περιλαμβάνει μία πολύ ιδιαίτερη παραγωγή, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης. Κάποιοι από τους πιο ταλαντούχους νέους αρχιμουσικούς, σε διεθνές επίπεδο, έρχονται στην πόλη μας και συνεργάζονται με την ορχήστρα μας, υπό την καθοδήγηση του σπουδαίου καθηγητή διεύθυνσης ορχήστρας Johannes Schlaefli. Η υψηλού επιπέδου αυτή εκπαιδευτική διαδικασία παρακολουθείται από φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ το αποτέλεσμά της θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή.

Εμείς, η οικογένεια της Κρατικής Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, εκφράζουμε τη συντριβή μας για την ανείπωτη τραγωδία που συνέβη στα ανοιχτά της Πύλου. Η σκέψη μας αυτές τις δύσκολες ώρες βρίσκεται στους ανθρώπους που χάθηκαν και στις οικογένειές τους. Αφιερώνουμε τη σημαντική αυτή εκπαιδευτική δράση της Παρασκευής στα θύματα της τραγωδίας – και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους. Στις δύσκολες αυτές στιγμές αναζητούμε την ελπίδα στην τέχνη και τους νέους ανθρώπους”, τονίζει χαρακτηριστικά ο διευθυντής της Κ.Ο.Θ., Σίμος Παπάνας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More