Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αφιερωμένο στον Άλκη Καμπανό το 24ο Πανελλήνιο – Παγκύπριο Πρωτάθλημα Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στη μνήμη του Άλκη Καμπανού είναι αφιερωμένο φέτος το 24ο Πανελλήνιο – Παγκύπριο Πρωτάθλημα Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την ονομασία «24α Ακριτίδεια 2023», στις πόλεις Βέροια και Νάουσα, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Αθανάσιος Κικίνης πρόεδρος της ΔΟΕ. Πρόκειται για έναν «θεσμό» που καθιερώθηκε και καταξιώθηκε στη συνείδηση του εκπαιδευτικού κόσμου, αγκαλιάστηκε από την κοινωνία και αποτελεί κάθε χρόνο την κορυφαία διασυλλογική δραστηριότητα.

Εμπνευστής του θεσμού ο Ημαθιώτης με καταγωγή από την Χαρίεσσα Νάουσας, δάσκαλος Παύλος Ακριτίδης που στα τέλη της δεκαετίας του ’90 είχε την ιδέα, αλλά και τη δημιουργικότητα να την αναπτύξει.

Τον αρχικό «πυρήνα» της διοργάνωσης αποτελούσαν ελάχιστες ομάδες από τη Μακεδονία. Οι συναντήσεις συλλόγων εκπαιδευτικών μεταξύ γειτονικών νομών εξελίχθηκαν σε μια διοργάνωση με πανελλήνιο και διεθνές ενδιαφέρον.

Πλέον συμμετέχουν σε αυτήν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ υπήρξε και συμμετοχή από τη Μάλτα.

Από εφέτος η διοργάνωση πραγματοποιείται με τις Ομοσπονδίες Ελλάδας και Κύπρου (Δ.Ο.Ε.-Π.Ο.Ε.Δ.) ως ενιαία ενότητα.

Από τις 4 έως τις 8 Ιουλίου η Ημαθία υποδέχεται συλλόγους εκπαιδευτικών από την Ελλάδα και την Κύπρο σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά με παράλληλες πολιτιστικές δραστηριότητες και επισκέψεις στους μνημειακούς χώρους της απαράμιλλης πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More