Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αύξηση της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα

Η αύξηση που καταγράφεται στα κρούσματα του κορονοϊού το τελευταίο διάστημα οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες καθημερινά στα φαρμακεία για τη διενέργεια rapid test.

«Έχει αυξηθεί ιδιαίτερα η κίνηση και η ζήτηση στα self test και με ένα δείγμα που έχουμε είναι ότι στο 405 των rapid test που διενεργούμε στα φαρμακεία βγαίνει θετικό», όπως αναφέρει ο Μιχάλης Ζανέτος, ταμίας του Φαρμακευτικού συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα αυξημένες είναι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία. Η παραλλαγή “Pirola” είναι μία παραλλαγή που ήρθε και στη χώρα μας, καθώς τα πρώτα πέντε κρούσματα μόλις διαγνώστηκαν από τον ΕΟΠΥΥ.

Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως για τα άτομα άνω των 70 ετών επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της τήρησης των μέτρων προσωπικής προστασίας.

Όσον αφορά τα κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη χώρα μας, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι είχαμε και πριν από τις πλημμύρες. «Είχαμε περίπου 20 διαγνωσθέντα περιστατικά κατά μέσο όρο στη χώρα μας. Η λεπτοσπείρωση είναι κυρίως από τα τρωκτικά, οφείλεται σε ένα μικρόβιο και δε μεταδίδεται από άτομο σε άτομο», όπως ανέφερε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More