Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Δρυμιώτης στο Πρώτο για ν/σ γάμου ομόφυλων ζευγαριών: Σημαντικό επίτευγμα η ψήφισή του στην Ελλάδα-Αποτελεί σημάδι προόδου (audio)

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο στούντιο του Πρώτο Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8, στην εκπομπή «Καθρέφτης» και στο Χρήστο Μιχαηλίδη, ο Ανδρέας Δρυμιώτης, Πολιτικός αναλυτής, Σύμβουλος επιχειρήσεων, Αρθρογράφος στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και Πρόεδρος στη ΔΕΛΤΑ Πληροφορική που διοργάνωνε τις εκλογές από το 1981, μιλώντας για θέματα που αφορούν τη ζωή, τη σταδιοδρομία του, την αγάπη του για τη στατιστική, την πληροφορική, σχολιάζοντας παράλληλα και ζητήματα όπως την πολιτική, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και τη ψήφιση του νομοσχεδίου που νομιμοποιεί το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο «σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός και πήγα για μετεκπαίδευση στο Λονδίνο και μάλιστα τότε τις πρώτες τέσσερις μέρες των παραδόσεών μας, μας έκαναν μάθημα προγραμματισμού, μιλάμε για το 1965 και ήταν η αποκάλυψη. Όπως, για παράδειγμα ο Παύλος είδε τον Χριστιανισμό και ανένηψε από την ειδωλολατρία, εγώ κατάλαβα ότι αυτό ήταν το μέλλον μου και έτσι έχασα κάθε ενδιαφέρον σαν πολιτικός μηχανικός και είπα ότι αυτό θέλω να κάνω και αυτό έκανα. Και νομίζω ότι ήτανε πολύ επιτυχημένη η κίνηση αυτή, γιατί εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι πράγματι αυτό ήταν το μέλλον, το οποίο υπήρχε και μεγάλη ανάγκη».

Ερωτηθείς εν συνεχεία, την άποψή του για τη ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά την ισότητα στον πολιτικό γάμο αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα η οποία περνάει αυτό το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια (σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ), ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης δηλώνει το εξής «σίγουρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα στην Ελλάδα, η ψήφιση αυτού του νομοσχεδίου και νομίζω ότι είναι και ένα σημάδι προόδου. Και αυτό γιατί πρέπει να αποδεχτούμε μια κατάσταση η οποία υπάρχει στην κοινωνία και δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας ή να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο και να λέμε ότι δεν υπάρχει».

Όλη η συνέντευξη του κ. Δρυμιώτη ακολουθεί παρακάτω:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More