Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Καραγιώργης: Αναγκαία τα έργα και στις έξι λιμνοθάλασσες της Ροδόπης

Κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το στόμιο του «Λαγού» κόβοντας το 30% της παραγωγής της λιμνοθάλασσας. Γνώριμη η εικόνα της έλλειψης έργων στις περισσότερες των Λιμνοθαλασσών σε Ροδόπη και Ξάνθη, καθώς “67 χρόνια έχουν να γίνουν έργα στις περισσότερες των λιμνοθαλασσών”, όπως τονίζουν οι γνώστες, με την υλοποίησή τούς να καθυστερεί ακόμη.

«Ο Λαγός θα γίνει οπωσδήποτε», υπόσχεται ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα αλιείας, ο κος Ανδρέας Καραγιώργης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (7-7-2022).
Όπως είπε θα γίνουν ιχθυο-φραγμοί και ιχθυο-συλλέκτες στη Βιστωνίδα, αλλά και στο Λαγό. Με τα έργα στην περιοχή του Λαγού να ξεκινούν πρώτα. Όπως ανέφερε η αξιολόγηση των έργων θα γίνει μέχρι το Σεπτέμβριο από τη Διαχειριστική και μέχρι την έναρξη του 2023 θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες υλοποίησης.

«Δίκαιο να υπάρχουν παράπονα, αλλά η οργανωτική δομή και η έλλειψη στελεχών δημιουργεί κωλυσιεργία» υποστήριξε σημειώνοντας ότι το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο από το Υπουργείο. «Η Περιφέρεια δεν βάζει λεφτά. Δεν πρέπει να χάσουμε αυτή την ευκαιρία» .

Δια ζώσης εικόνα σχημάτισε προ ημερών ειδικός απεσταλμένος της διαχειριστικής επιτροπής η έκθεση του είναι θετική και μέχρι τις 20 Ιουνίου η κάθε ΠΕ θα στείλει τις παρατηρήσεις της.

Και στις έξι λιμνοθάλασσες της Ροδόπης: Έλος, Πτελέα, Ξηρολίμνη,Μητρικού και Μαυρολίμνη θα γίνουν: ιχθυοφραγμοί, θα τοποθετηθούν ιχθυοσυλλέκτες και θα γίνουν εκβαθύνσεις. «Είναι θετική η εισήγηση των ανθρώπων της διαχειριστικής» είπε ο κ. Καραγιώργηs . Με την Βιστωνίδα στην ΠΕ Ξάνθης να παρουσιάζει πρόβλημα στις εκβαθύνσεις της, καθώς έχει πελώρια προβλήματα και είναι χιλιάδες τα τετραγωνικά της έκτασής της.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More