Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Λοβέρδος από το Κίεβο στο Πρώτο: Συνεδριάσαμε στα υπόγεια της Βουλής- Φόβοι για πιθανή επίθεση σήμερα (audio)

Από το Κίεβο, όπου βρίσκεται λόγω της σημερινής επετείου της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, μαζί με αντιπροσωπεία 30 βουλευτών από κράτη-μέλη της ΕΕ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Καθρέφτης» με την τον Χρήστο Μιχαηλίδη για την κατάσταση στην εμπόλεμη χώρα.

Η αποστολή πρόκειται να επισκεφθεί τέσσερις κατεστραμμένες πόλεις και ένα κατεστραμμένο χωριό, μεταξύ αυτών η Μπούτσα και το Ιρπίν, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, ενώ η χθεσινή μέρα αφορούσε την επίσκεψη των βουλευτών της ΕΕ στην Ουκρανική Βουλή τους, που όπως περιέγραψε, περιβάλλεται από σακιά με άμμο.

Η πρώτη είδηση στην ιστοσελίδα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες για πιθανή επίθεση σήμερα στην περιοχή. «Εξαιτίας των παρεμβάσεων του Προέδρου Ζελένσκι, εχθές σταμάτησε η λειτουργία των κρατικών οργάνων, έτσι δεν επισκεφθήκαμε την ολομέλεια που επρόκειτο να συνεδριάσει και θα ήταν αφιερωμένη στην Ημέρα Ανεξαρτησίας, για την οποία είχαμε ετοιμάσει και έναν μικρό κοινοβουλευτικό ακτιβισμό, γι’ αυτό και δουλέψαμε σε υπόγεια αίθουσα του κοινοβουλίου» περιέγραψε ο κ. Λοβέρδος, λέγοντας μάλιστα ότι ήχησε συναγερμός το πρωί. Παράλληλα, η αποστολή έχει λάβει την οδηγία να μην απομακρυνθεί κανείς μόνος του.

«Έμαθα από τον Έλληνα επιτετραμμένο Μανώλη Ανδρουλάκη ότι είναι πολύ ευαίσθητοι όταν βλέπουν κάτι να έρχεται από την Κασπία Θάλασσα και την Λευκορωσία, δεν περιμένουν να επαληθεύσουν αλλά οι συναγερμοί χτυπούν, είναι σύνηθες αυτό χωρίς να σημαίνει πάντα κάτι» είπε χαρακτηριστικά.

Τα μέλη της αποστολής φιλοξενούνται σε κρατικό ξενοδοχείο που βρίσκεται κοντά στην βουλή, επομένως στο σημείο αυτό, δεν υπάρχει καθόλου κίνηση μετά από κάποια ώρα, είπε ο κ. Λοβέρδος, ενώ λόγω του στρατιωτικού νόμου μετά τις 11 ισχύει απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Η οικονομία τους είναι σε ελεύθερη πτώση, με 35% ανεργία, κατεστραμμένους τομείς της βιομηχανικής παραγωγής και της οικονομικής ζωής. Τα ξενοδοχεία είναι ανοιχτά αλλά με ελάχιστη πελατεία, όμως το απόγευμα υπάρχει κόσμος στους δρόμους. Το εμπόριο και τα καταστήματα εστίασης κουτσοδουλεύουν, ο λαός που είναι άνεργος ζει με επιδόματα και ο προϋπολογισμός πέφτει έξω κατά 60%, ζουν από πληθωριστικό νόμισμα και από την ξένη βοήθεια που τους δίνεται αφειδώς με την μορφή δανείων ή ως δωρεά» ανέφερε ο κ. Λοβέρδος περιγράφοντας την ζοφερή κατάσταση της χώρας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More