Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Σκοπιανός: Αχαρτογράφητες οι ανάγκες των ΑμεΑ στις Σάπες

Την ανάγκη ενισχυμένης παρέμβασης στην περιοχή των Σαπών για την προστασία και την επιμέλεια των ΑμεΑ επισημαίνουν κάτοικοι και φορείς.

Όπως σημειώνουν στο ertnews.gr. είναι συχνά τα περιστατικά της παραβατικότητας ή της εγκατάλειψης με πρωταγωνιστές τα ίδια τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αναπηρίας.

Νέα σε ηλικία άτομα με κινητική ή διανοητική αναπηρία στερούνται, όπως δήλωσε σήμερα Τρίτη 22-11-22 στο ertnews.gr το μέλος του ΔΣ του Σωματείου ΑμεΑ Ροδόπης, Α. Σκοπιανός και τη βασική φροντίδα και καθοδήγηση ακόμη. «Πρόκειται για δεκάδες άτομα τα οποία είτε ζουν σε προβληματικό περιβάλλον, είτε και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, συνήθως οι γονείς τους, δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν», σημείωσε επισημαίνοντας την ανάγκη οργανωμένης ουσιαστικής παρέμβασης από την πλευρά της πολιτείας.

Όπως είπε, παρά την συνδρομή των Παιδικών Χωριών SOS και του Συλλόγου Άγιοι Θεόδωροι, αλλά και την καθημερινή εργασία της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου, εξακολουθεί να παρουσιάζεται σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή και να καταγράφονται ελλείψεις. «Από πολλές περιπτώσεις απουσιάζει ουσιαστική φροντίδα, επιμέλεια, καθοδήγηση, κατάρτιση, επαγγελματική καθοδήγηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρά τα επιδόματα αναπηρίας και πρόνοιας που δίνονται στα ΑμεΑ της περιοχής από την πολιτεία, όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, σε πολλές περιπτώσεις επωφελείται το οικογενειακό περιβάλλον ή ο στενός περίγυρος χωρίς ιδιαίτερη μέριμνα για τα ίδια. «Χρειάζεται» τονίζουν μια χαρτογράφηση των αναγκών τους και μια κατάρτιση σε δεξιότητες που μπορούν να αποκτήσουν όσα είναι σε θέση να το κάνουν, ώστε να μπορέσουν να έχουν την πολυπόθητη έξοδο στην αγορά εργασίας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More