Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Σπυρόπουλος στο Πρώτο: Μόνο το ΠΑΣΟΚ αυξάνει τα ποσοστά του σε σχέση με το προηγούμενο εκλογικό αποτέλεσμα (audio)

«Κάποια εταιρεία μπορεί να δείχνει μια μικρή υποχώρηση, μια εταιρεία δείχνει μια μικρή αύξηση. Έχω να σας πω πολλές τέτοιες. Όταν αφορούν συμπίεση εννοούμε κάτι που πάει λάθος και υποχωρεί, το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα το οποίο σχεδόν ένα χρόνο τώρα, αυξάνει τα ποσοστά του πολύ, θεαματικά σε σχέση με το αποτέλεσμα, όχι μόνο με τις δημοσκοπήσεις πριν τις προηγούμενες εκλογές, αλλά με το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών και καταλαβαίνουμε ότι στην πορεία προς τις εκλογές θα έχουμε και συσπείρωση των δυνάμεων του χώρου». Με αυτή τη δήλωση σχολίασε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, τα ευρήματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

«Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σε όποια δημοσκόπηση και να δείτε υποχωρούν και υποχωρούν αισθητά από αυτό το οποίο έχουν πάρει τις προηγούμενες εκλογές» προσέθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

«Έχουμε μπει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, παρακολουθούμε και τις έρευνες, αλλά πλέον εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, νομίζω ότι την τελική ετυμηγορία την έχουν οι πολίτες, οι οποίοι θα λάβουν και τις αποφάσεις βάσει και των διλημμάτων των οποίων τα πολιτικά κόμματα θα θέσουν σε αυτή την πορεία» προσέθεσε ο κ. Σπυρόπουλος.

Το δίλημμα που θέτει το ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρο, σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος. «Ή συνεχίζουμε την πορεία που έχουμε πάρει τα τελευταία χρόνια υποχώρησης όσον αφορά τη χώρα και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, είτε επιλέγουμε κάτι διαφορετικό όσον αφορά την ευημερία του τόπου, την προοπτική της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη, την προοπτική των νέων ανθρώπων σε ένα διαφορετικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον που διαμορφώνεται, τη δημοκρατία στον τόπο μας, το σεβασμό στο κράτος δικαίου και φυσικά ένα κοινωνικό κράτος, το οποίο να σέβεται τον πολίτη, να του παρέχει υγεία, παιδεία, κοινωνική πολιτική, έτσι όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο σέβεται τον καθένα πολίτη ξεχωριστά» ανέφερε ο κ. Σπυρόπουλος.

Παράλληλα, έκανε λόγο για επιθέσεις που γίνονται στο ΠΑΣΟΚ «και από τη μια πλευρά και από την άλλη με ψεύτικα γεγονότα και ψεύτικα θέματα», όπως «η χρησιμοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου για ενδεχόμενη συνάντηση και ενδεχόμενη συζήτηση για σχηματισμό κυβέρνησης την επόμενη μέρα, που ποτέ δεν υπήρξε αυτό το πράγμα».

«Εμάς μας αφορά η καθημερινότητα και η προοπτική του πολίτη. Δεν μας αφορά η αντιπαράθεση που συντηρεί η Νέα Δημοκρατία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είδαμε ξανά να αναδεικνύονται θέματα τα οποία τα είχαμε λύσει στην Ελλάδα, όπως το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Δηλαδή να μπούμε να συζητήσουμε ξανά εάν την επόμενη μέρα των εκλογών η αντιπολίτευση θα δεχθεί την οποιαδήποτε κυβερνητική πλειοψηφία και να τα συζητάμε στην Ελλάδα το 2023; Για εμένα ο κόσμος έχει κουραστεί. Για μένα οι πολίτες οι οποίοι μας ακούν έχουν κουραστεί να μπαίνουν τέτοια ζητήματα στον δημόσιο διάλογο. Έχουν κουραστεί από μια απολύτως τοξική αντιπαράθεση στη Βουλή, μεταξύ θεωρητικά ενός σύγχρονου πολιτικού, όπως ο κ. Μητσοτάκης και θεωρητικά ενός πρωθυπουργού που έχει κυβερνήσει και έχει δει και αυτός τις αποτυχίες του τα προηγούμενα χρόνια, όπως ο κ. Τσίπρας, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι η χώρα μας προχωρά και εμείς θέλουμε η επιλογή του ελληνικού λαού να είναι μια επιλογή που να δίνει προοπτική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρόπουλος.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More