Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Α. Συρίγος: Στο Διδυμότειχο για επιλογή χώρου στέγασης του τμήματος Ψυχολογίας

Την τελική, κατά ένα μέρος, απόφαση για τον χώρο στέγασης του Τμήματος Ψυχολογίας  πρόκειται να πάρει η επιτροπή του Δήμου Διδυμοτείχου  στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα,  παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας,  ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου τονίζοντας ότι ο Υφυπουργός Παιδείας ζήτησε να συζητήσουν εκ νέου με τους επικεφαλής των παρατάξεων για το θέμα αυτό, ενόψει της έκδοσης του σχετικού ΦΕΚ που θα πιστοποιεί την πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδρυθεί το εν λόγω τμήμα, ώστε να συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ήδη ο κ Χατζηγιάννογλου πραγματοποίησε δυο συσκέψεις με τους αρχηγούς των παρατάξεων Χρήστο Τοκαμάνη , Γιώργο Τζιβάρα,( ως εκπρόσωπο του Παρασκευά Πατσιουρίδη), Θανάση Σίμογλου (ως εκπρόσωπο του Κώστα Δημητρίου)  και Θεόδωρου Σκίνδρη όπου ανάμεσα  στις άλλες προτάσεις τέθηκε και αυτή του Δημαρχιακού καταστήματος ως ένα ακόμη κτίριο που μπορεί να διατεθεί για το σκοπό αυτό.

“Θεωρήσαμε όλοι σωστό ότι αν είναι για το καλό της πόλης, να εξυπηρετήσει ανάγκες , να πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων την Δευτέρα και να το συναποφασίσουμε όλοι μαζί”  τόνισε χαρακτηριστικά.

Τα άλλα κτίσματα που προτάθηκαν όπως είπε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου παραμένουν το 3ο Δημοτικό Σχολείο, οι αποθήκες της Ένωσης κοντά στον Σιδηροδρομικό σταθμό,  τα προκάτ και ορισμένα ιδιόκτητα κτίρια.

«Τώρα θα έχουμε μια ακόμη λύση» τόνισε ο κ Χατζηγιαννογλου εξηγώντας ότι «έως τώρα  ο Δήμος Διδυμοτείχου είχε πρόβλημα με ορισμένα  κτίρια που δεν ήταν νομιμοποιημένα όπως το Δημοτικό κατάστημα. Τώρα που αυτό τακτοποιήθηκε αποτελεί άλλη μια ενδεδειγμένη λύση.»

Αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπαλλήλους εάν τελικά αποφασισθεί να παραχωρηθεί το Δημαρχείο τόνισε ότι το κτίριο είναι αρκετά μεγάλο πλέον για τους λιγοστούς υπαλλήλους του Δήμου (30 με 40) ικανό όμως να φιλοξενήσει τους 300 σπουδαστές που χρειάζονται και τον ανάλογο χώρο.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου προτίμησε όπως είπε να μην μπει στη διαδικασία να συνομιλήσει απευθείας με το ΔΠΘ χωρίς να συμμετάσχει η Κυβέρνηση, η οποία έως τώρα έδειξε ποικιλότροπα την επιθυμία της να δημιουργηθεί ένα Πανεπιστημιακό τμήμα στο Διδυμότειχο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More