Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίκτορ Όρμπαν: Η Αμερική βγάζει κέρδη από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σίγουρα επωφελούνται από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ενώ σε οικονομικό επίπεδο οι Ευρωπαίοι είναι τα κύρια θύματα. «Εκείνοι που έχουν υποστεί ζημιά από τη λάθος πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την έμμεση συμμετοχή τους στον πόλεμο είναι οι Ευρωπαίοι». Η Αμερική σίγουρα κερδίζει από αυτό τον πόλεμο, ενώ η Ευρώπη χάνει. Όσο για τη Ρωσία, είναι ακόμα συζητήσιμο αν κερδίζουν ή χάνουν τώρα, αλλά αν μιλάμε για χρήματα, δεν χάνουν τόσο πολλά όσα θα ήθελε η Δύση. Γενικά, από οικονομική άποψη, μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι ο μόνος ή μάλλον ο μεγαλύτερος χαμένος σε όλη αυτή τη σύγκρουση είναι η Ευρώπη», δήλωσε ο Όρμπαν στο ραδιοφωνικό σταθμό  «Κόσουτ».

Πρόσθεσε επίσης ότι η ΕΕ δεν έχει το θάρρος να παραδεχτεί σε ποιο βαθμό είναι λάθος η πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας. «Η Ουγγαρία δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των μεγάλων χωρών αφού η πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας πιθανότατα θα συνεχιστεί παρά το γεγονός ότι δεν δείχνει καμία αποτελεσματικότητα».

Νωρίτερα, ο Όρμπαν είχε δηλώσει ότι η Ευρώπη χάνει εγκαταλείποντας τις ρωσικές πηγές ενέργειας υπέρ των αμερικανικών, αφού αναγκάζεται να πληρώσει πέντε έως δέκα φορές περισσότερα για αυτές.

Πηγή: politika.rs

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More