Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο από τη δράση της σπείρας, που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα

Βίντεο καταγράφει την στιγμή, που τα μέλη της σπείρας, που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα αφαιρούν πινακίδες από αυτοκίνητο. Είναι μια από τις δεκάδες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, που σημειώθηκαν στη Βόρεια Ελλάδα από τα τέλη Οκτωβρίου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερα άτομα ηλικίας 54, 32, 46 και 37 ετών.

«Ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και τέσσερις εξ’ αυτών εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές των Διαβατών και των Σερρών. Η δράση τους ξεκινά τουλάχιστον από τα τέλη Οκτωβρίου 2022, ενώ η λεία τους ανέρχεται στο ύψος των 200.000 ευρώ περίπου», τόνισε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος, Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες σε οικίες των φερόμενων μελών του κυκλώματος, καθώς και σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

2.100 ευρώ ως προερχόμενα από αξιόποινες πράξεις, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, (1) αεροβόλο όπλο,, Εργαλεία, Πλήθος συσκευασιών αρωμάτων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

(5) αυτοκίνητα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης της εν λόγω εγκληματικής ομάδας αποτελούσαν:

η επιλογή αραιοκατοικημένων περιοχών και η λήψη μέτρων προστασίας, η χρήση οχημάτων με μεγάλη ιπποδύναμη και η μεταβολή του εξωτερικού χρωματισμού των οχημάτων που χρησιμοποιούσαν καθώς και η τοποθέτηση κλεμμένων ή πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας ώστε να αντιστοιχούν σε έτερα υπαρκτά αυτοκίνητα ίδιου τύπου, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές”.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More