Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο: Εκατοντάδες καγιάκ φωτίζουν τις υδάτινες λεωφόρους της Κοπεγχάγης

Εκατοντάδες καγιάκ στολισμένα με χριστουγεννιάτικα φωτάκια φώτισαν το χειμωνιάτικο σκοτάδι, καθώς κινούνταν κατά μήκος των καναλιών στο κέντρο της Κοπεγχάγης το βράδυ της Τετάρτης για την γιορτή της Αγία Λουκίας.

Χιλιάδες παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν από δρόμους και γέφυρες σε όλη την πόλη, ενώ οι διοργανωτές δήλωσαν ότι περίπου 500 καγιάκ συμμετείχαν στην ιδιαίτερη αυτή παρέλαση. Την εκδήλωση συνόδευσε ειδικό σκάφος που μετέφερε χορωδία.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται εδώ και δέκα χρόνια και η δημοτικότητά της αυξάνεται συνεχώς. Εκτός από το ότι πρέπει να στολίσουν τα καγιάκ και να ντυθούν ζεστά, ο μόνος κανόνας για αυτή την εκδήλωση είναι οι συμμετέχοντες να στολίσουν τα καγιάκ τους με φώτα που θα είναι ορατά σε 360 μοίρες.

Ορισμένοι από τους επιβάτες φορούσαν στο κεφάλι τους το παραδοσιακό στέμμα με κεριά της Αγίας Λουκίας, το οποίο συνδέεται με την ημέρα της αγίας, που παραδοσιακά γιορταζόταν με μια πομπή από παιδιά που τραγουδούν έχοντας επικεφαλής μια φιγούρα της “Λουκίας” που φοράει στέμμα από κεριά.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More