Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βίντεο: Οδηγήστε διάσημα αυτοκίνητα του σινεμά όπως ο Κ.Ι.Τ.Τ. και το DeLorean σε γαλλικό μουσείο

Ονειρεύεστε να κάνετε μια βόλτα με ένα αντίγραφο του DeLorean του “Επιστροφή στο μέλλον” ή ένα muscle car τύπου από το “Fast and Furious“; Ένας Γάλλος συλλέκτης αυτοκινήτων προσφέρει ακριβώς αυτό σε ένα νέο μουσείο αυτοκινήτων νότια του Παρισιού.

Σε ένα μεγάλο υπόστεγο στο Etrechy, 50 χλμ. νότια του Παρισιού, ο πρώην έμπορος αυτοκινήτων Franck Galiegue, 39 ετών, εκθέτει μια συλλογή από 43 vintage αυτοκίνητα που είτε έχουν εμφανιστεί σε διάσημες ταινίες είτε είναι αντίγραφα αυτών.

Ο Galiegue, ο οποίος άρχισε να συλλέγει αυτοκίνητα σε ηλικία 21 ετών, δήλωσε ότι ένα από τα κορυφαία κομμάτια του είναι ένα από τα δύο εναπομείναντα Chevrolet Chevelle Malibu της δεκαετίας του 1970 που οδήγησε ο Ryan Gosling στην ταινία δράσης “Drive” του 2011.

«Συχνά έχουν πολλά εφεδρικά αυτοκίνητα στις ταινίες, αφού κάνουν ακροβατικά και σπάνε μερικά. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποίησαν τρία – το ένα καταστράφηκε εντελώς και έχουν απομείνει μόνο δύο: αυτό και το άλλο, το οποίο ανήκει στον Ryan Gosling και το οδηγεί στο Λος Άντζελες», είπε.

Η Chevelle δεν ενοικιάζεται, αλλά η επιχείρηση Movie Cars Central του Galiegue προσφέρει στους επισκέπτες που πληρώνουν την ευκαιρία να κάνουν μια βόλτα με περισσότερα από 10 μοντέλα παλαιών αυτοκινήτων κυρίως αμερικανικής κατασκευής που έχουν εμφανιστεί σε ταινίες.

«Ήθελα να κάνω κάτι σαν μουσείο, αλλά πρέπει να είναι κάτι ζωντανό, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα, είτε μέσα στον χώρο του μουσείου είτε ακόμη και στο δρόμο», είπε.

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα προς ενοικίαση είναι ένα vintage DeLorean, μεταμορφωμένο ώστε να μοιάζει με τη φουτουριστική μηχανή για το ταξίδι στο χρόνο από την ταινία του 1985 “Επιστροφή στο μέλλον”.

Ο Galiegue έχει επίσης στην κατοχή του δύο Batmobiles, συμπεριλαμβανομένου ενός αντιγράφου από την ταινία Batman του 1989 που σκηνοθέτησε ο Tim Burton, ένα Ford Gran Torino από τη σειρά Starsky & Hutch και τη Ferrari 398 GTS του Magnum. Έχει στην κατοχή του δώδεκα αυτοκίνητα από τη σειρά ταινιών Fast and Furious, 8 εκ των οποίων είναι πρωτότυπα.

Σύντομα θα έρθουν στο μουσείο τρία νέα αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα από την ταινία RoboCop του 1987.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More