Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαλκανικές εικόνες στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ο Δημήτρης Κερκινός, υπεύθυνος αφιερωμάτωντου τμήματος Survey Expanded στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» για τις βαλκανικές εικόνες και τη βαλκανική ταυτότητα έτσι όπως απαθανατίζεται και αποτυπώνεται στις κινηματογραφικές δημιουργίες του φετινού φεστιβάλ.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην καρδιά των Βαλκανίων, έτσι και το φεστιβάλ έχει μια υποχρέωση και τη χαρά να φιλοξενεί βαλκανικές ταινίες και βαλκανικούς δημιουργούς. Για πολλά χρόνια υπήρχε το τμήμα Balkan Survey ‘’Ματιές στα Βαλκάνια’’, φέτος μετασχηματίστηκε στο τμήμα Survey Expanded αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές άλλες Βαλκανικές ταινίες, οι οποίες είναι διασκορπισμένες μέσα στο πρόγραμμα», σχολίασε αρχικά ο Δ.Κερκινός.

«Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε τις συμπαραγωγές μεταξύ διαφορετικών χωρών, που έχουν βοηθήσει πάρα πολύ τις βαλκανικές, τις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές ταινίες. Οπότε πολλές από αυτές τις ταινίες γίνονται πιο εύκολα. Οι πλατφόρμες βοηθάνε με τον τρόπο τους, υπάρχει γενικότερα μία άνθιση γιατί υπάρχει και πλούσιο ταλέντο αλλά και πολλές θεματικές, οι οποίες ανθίζουν ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κερκινός.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More