Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαρουφάκης από Κέρκυρα: Καμία εξόρυξη στο Ιόνιο και στην Ελλάδα

Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στην Κέρκυρα πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην Πλακάδα του Αγίου Σπυρίδωνα το ΜεΡΑ25 με ομιλητή τον επικεφαλής του κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και με την παρουσία της επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας Σοφίας Σακοράφα.

Από την εκδήλωση του ΜεΡΑ25 στην Κέρκυρα (φώτο: ΕΡΤ/Γ. Ανδριώτης)

Ο κ. Βαρουφάκης στην ομιλία του υποστήριξε ότι το “όχι” του 2015 το οποίο το κόμμα του έφερε το 2019 στη Βουλή, είναι ένα “όχι” σε όσους λεηλατούν την χώρα, στους ολιγάρχες των σούπερ μάρκετ και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ενώ αναφερόμενος στο σέχειο “Δήμητρα” που προκάλεσε πολύ θόρυβο τις προηγούμενες ημέρες, υπογράμμισε ότι αποτελεί μία καινοτόμα λύση για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, δεν αποτελεί νόμισμα αφού οι συναλλαγές θα εξακολουθήσουν να γίνονται με ευρώ, ωστόσο αποτελεί ανάχωμα στην άκρατη κερδοσκοπία των Τραπεζών απέναντι στους πολίτες οι οποίοι θα χάσουν τα χαράτσια που βάζουν όταν γίνεται μία οποιαδήποτε τραπεζική συναλλαγή καθώς αυτή θα είναι δωρεάν για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Αναφέρθηκε στους τρεις μηχανισμούς λεηλασίας των πτωχευμένων, στις τρεις χρυσές χήνες της ολιγαρχία όπως είπε χαρακτηριστικά, του χρηματιστήριου ενέργειας, του Υπερταμείου και του Ηρακλή των κόκκινων δανείων ενώ τοποθετήθηκε στο θέμα των εξορύξεων που απειλούν το Ιόνιο: “Εκτός του ότι είναι περιβαλλοντικό ανεπίτρεπτο, εν μέσω κλιματικής καταστροφής, να συζητάμε την εξόρυξη υδρογονανθράκων, είναι και παντελώς ανούσιο οικονομικά. Πέραν του ότι μέχρι να αρχίσουν οι εξορύξεις, ο κόσμος θα έχει μεταβεί σε άλλες μορφές ενέργειας, και να βγει το πετρέλαιο, εμείς δε θα δούμε ούτε δεκάρα τσακιστή. Όλα τα χρήματα θα τα πάρουν οι πολυεθνικές και το ελληνικό κράτος το 11% των κερδών, τα οποία επίσημα θα είναι 0, οπότε 0 ευρώ και το ελληνικό κράτος. Καμία εξόρυξη!”, κατέληξε ο Γ. Βαρουφάκης.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γιώργος Ραιδεστινός, ο οποίος έκανε αναφορά στους τοπικούς αγώνες από τις εξορύξεις μέχρι και τα απορρίμματα ενώ η Σοφία Σακοράφα σε έναν σύντομο χαιρετισμό κάλεσε τους ψηφοφόρους να στείλουν στη Βουλή ένα ενισχυμένο ΜέΡΑ25.

Στο τέλος της ομιλίας παρουσιάστηκε και επίσημα το ψηφοδέλτιο Κέρκυρας του κόμματος. Σήμερα (Δευτέρα), θα παραμείνει στο νησί η Σοφία Σακοράφα που, μαζί με τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη της Νομαρχιακής, θα επισκεφτούν το Νοσοκομείο, το ΕΑΚ αλλά και τον Ερημίτη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More