Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βομβαρδισμοί μπροστά την κάμερα της ΕΡΤ στα σύνορα με Γάζα – «Πόλεις φαντάσματα θυμίζουν όσες πόλεις είναι κοντά στα σύνορα»

«Πάνω από τα κεφάλια μας περνάνε αεροπλάνα του ισραηλινού στρατού που βομβαρδίζουν στόχους καθώς και ρουκέτες της Χαμάς» δήλωσε η απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ευτυχία Πενταράκη χαρακτηρίζοντας ότι «οι πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα είναι πόλεις φαντάσματα».

Έχοντας πάει δίπλα στη συνοριακή γραμμή που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας με το Ισραήλ η απεσταλμένη της ΕΡΤ έδειξε τον μαύρο καπνό που καλύπτει την περιοχή από τα συνεχή χτυπήματα της αεροπορίας.

«Οι πόλεις που βρίσκονται κοντά στα σύνορα είναι πόλεις φαντάσματα» δήλωσε η ελληνίδα δημοσιογράφος επισημαίνοντας ότι εκκενώθηκαν γιατί οι κάτοικοι θα έπρεπε να είναι μονίμως μέσα στα καταφύγια.

Καραβάνια με αμάχους κατευθύνονται προς τη συνοριακή γραμμή της Ράφα, στη μεθόριο με την Αίγυπτο.

Ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος

«Είναι τόσο κοντά που ο χρόνος αντίδρασης είναι ελάχιστος», πρόσθεσε λέγοντας ότι από τη Γάζα διακρίνονται συνεχώς μανιτάρια καπνού. Η ίδια τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί είναι ασταμάτητοι. «Είναι στόχοι που έχουν εντοπίσει οι δυνάμεις του Ισραήλ ότι εκεί βρίσκονται οι δυνάμεις της Χαμάς, στρατιωτικά συγκροτήματα, θέσεις εκτόξευσης και παρατήρησης» εξήγησε η Ευτυχία Πενταράκη.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη της πολεμικής αναμέτρησης που βρισκεται στην 8η ημέρα μετά την εισβολή της Χαμάς σε ισραηλινά εδάφη η απεσταλμένη της ΕΡΤ αναφέρθηκε και στο νέο τελεσίγραφο του Ισραήλ προς τους αμάχους.

«Δεν ξέρουμε αν θα είναι το τελευταίο. Μην ξεχνάμε και τις επικρίσεις που δέχεται το Ισραήλ για τους αμάχους. Είμαι σίγουρη ότι οι Ισραηλινοί έχουν τρόπους να ξέρουν πόσοι άμαχοι έχουν μείνει πίσω και αν προσπαθούν να μετακινηθούν είναι ακόμα στον δρόμο», είπε.

Καπνοί από τους συνεχείς βομβαρδισμούς ξεπροβάλλουν καθώς η ισραηλινή αεροπορία σφυροκοπά στόχους της Χαμάς.

Η ισχυρή βροχή το βράδυ πιθανώς θα καθυστερήσει την χερσαία επιχείρηση

Όπως είπε οι καιρικές προβλέψεις για το βράδυ είναι δυσμενείς και η ισχυρή βροχή είναι πολύ πιθανό να αναβάλει για ορισμένες ώρες την χερσαία επίθεση του Ισραήλ.

Μιλώντας για τον ασφαλή δρόμο διαφυγής των αμάχων που δημοσίευσαν οι Ισραηλινοί εκτίμησε ότι ο δρόμος αυτός δεν θα βομβαρδιστεί. «Τρέμουμε στην ιδέα τι εννοούν οι Ισραηλινοί ότι το χτύπημα θα είναι σφοδρό όταν θα ξεκινήσει η επίθεση από στεριά, αέρα και θάλασσα» είπε επισημαίνοντας ότι αυτή την στιγμήα μέσα σε μια νύχτα πέφτουν εκατό βόμβες και δεκάδες ρουκέτες.

Αποστολή : Ευτυχία Πενταράκη | Κάμερα: Κάρλος Ρούβιο | Ήχος: Παναγιώτα Δερβιτσιώτη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More