Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Βουλιάζουν» από επισκέπτες οι Παξοί

Η πλατεία των Παξών είναι πλημμυρισμένη από κόσμο, που έφτασαν στο νησί για διακοπές, αλλά η οικονομική κρίση που κτύπησε ολόκληρη την Ευρώπη δείχνει πως μειώνουν τις ημέρες των διακοπών τους.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Γιάννης Ανδριώτης, πανευτυχής για την ευκαιρία που του δίνεται να επισκεφτεί τους Παξούς, πραγματοποιεί ρεπορτάζ για την τουριστική κίνηση στο νησί.  

Ο Σπύρος Βλαχόπουλος, δήμαρχος Παξών, λέει πως η χρονιά δεν δείχνει να έχει τον αναμενόμενο τουρισμό, γιατί οι ευρωπαίοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ τους. Επικαλέστηκε μάλιστα μια ρήση του Τσώρστιλ, ότι βρισκόμαστε «στο τέλος μιας καλής αρχής».  

«Τα ημερόπλοια έρχονται από Κέρκυρα, Πάργα, Σύβοτα και υπάρχει ο ημερήσιος τουρισμός, οπότε μπορεί κάποιος να βρεί κατάλυμα και μάλιστα σε προσιτές τιμές», σημειώνει ο κ. Βλαχόπουλος.

Ο μύθος λέει ότι οι Παξοί είναι μια ακριβή επιλογή Αντιθέτως υπάρχει ανταπόκριση μεταξύ υπηρεσιών και τιμής. «Fair price», όπως είπε ο δήμαρχος. Ευτυχώς δεν υπάρχουν ακυρώσεις, γιατί η κύρια αγορά των Παξών είναι τουρίστες από την Βρετανία και πολλοί λιγότεροι από την Γερμανία Αλλά ακόμη και η μεσαία βρετανική τάξη έχει υποστεί απώλεια εισοδήματος, οπότε οι κρατήσεις τους σε διανυκτερεύσεις περιορίζονται στις 10 ημέρες.

Πάντα όμως θα υπάρχει ο εσωτερικός τουρισμός και οι Παξοί βρίσκονται πολύ κοντά. Η απόσταση από την Θεσσαλονίκη είναι μικρή, μέσω της Εγνατίας Οδού προς την Ηγουμενίτσα. Μια διαδρομή με το πλοίο και σε μιάμιση ώρα οι επισκέπτες φτάνουν στους Παξούς. Σημειώνεται ότι το κόστος του πλοίου είναι μόλις 11 ευρώ και για το αυτοκίνητο 40 ευρώ. Καλές διακοπές στο Ιόνιο.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More